POP ERA 2000.

Poznati dizajner osmislio kako bi Porsche 928 izgledao da je proizveden početkom 2000-ih godina

Finalni rezultat naziva Porsche Nebula 928, i više nije samo digitalni projekt već postoji u stvarnom životu

Porsche 928 Nebula

 Daniel Arsham

Porsche 928 vjerojatno je vrhunac ere 1980-ih proizvođača iz Zuffenhausena s proizvodnjom koja je započela 1977. i trajala sve do 1995. godine. Suvremeni umjetnik Daniel Arsham zapitao se kako bi Porscheov tada vodeći model izgledao da je dizajniran početkom 2000-ih.

image

Porsche 928 Nebula

Daniel Arsham

Finalni rezultat naziva Porsche Nebula 928, i više nije samo digitalni projekt već postoji u stvarnom životu. Porsche opisuje Nebulu 928 kao "automobilsku skulpturu" koja utjelovljuje "koncepte putovanja kroz vrijeme" Daniela Arshama.

Dizajner vozila Khyzyl Saleem doprinio je vanjskim komponentama po narudžbi kombinirajući organske oblike s referencama na Porscheovo naslijeđe, dok je unutrašnjost također temeljito revidirana u okviru iste teme.

image

Porsche 928 Nebula

Daniel Arsham

Redizajnirani prednji i stražnji branici imaju jedinstvene LED rasvjetne jedinice oblikovane prema međusobno povezanim tekućim krugovima.

Isti uzorak, koji je prevladavao u pop-kulturi između 1997. i 2004., koristi se za usisnike prednjeg branika iznad izraženog razdjelnika.

Straga se nalazi osvijetljena značka Nebula s otmjenim fontom i veliko stražnje krilo koje podsjeća na ono korišteno na 996 GT3-u.

image

Porsche 928 Nebula

Daniel Arsham

Preljevna ružičasta nijansa za eksterijer je još jedna referenca na tu eru, i izgleda slično Porscheovim Cassic Red Metallic i Frozen Berry Metallic bojama. Što se tiče naplataka s trokutima, njihov dizajn potječe iz koncepta Porsche Panamericana iz 1989., iako im je promjer povećan.

image

Porsche 928 Nebula

Daniel Arsham

U unutrašnjosti, Nebula 928 ima ružičasto/ljubičastu temu. Sjedala su presvučena ljubičastom kožom s umetcima od tkanine koju je izradila tvrtka za odjeću Byborre. Međutim, najupečatljivije značajke su upravljač čudnog oblika i ručica mjenjača od aluminija. Isti materijal korišten je za središnju konzolu i unutrašnje elemente.

image

Porsche 928 Nebula

Daniel Arsham

Na prikazima eksterijera Khyzyla Saleema, ovjes je spušten, što nije slučaj sa stvarnim modelom, što dokazuju fotografije iz stvarnog života koje su podijelili Porsche i Daniel Arsham. Nema izvješća o bilo kakvim mehaničkim modifikacijama, tako da je koncept vjerojatno zadržao osnovne temelje originalnog automobila.

Pod time mislimo na 4,5-litreni V8 koji je bio sposoban za 240 KS (177 kW) i 363 Nm okretnog momenta. Nebula 928 izložena je na izložbi "Porsche X" koja se održava u Teksasu od 10. do 19. ožujka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. travanj 2024 16:53