NIŠTA PRIJE 2025.

Prema izvorima iz Porschea novi hiperautomobil neće doći prije druge polovice desetljeća

Porsche istražuje upotrebu silicija, a ne grafita za anode baterija, što povećava gustoću spremljene energije
Porsche Vision 918 RS

Planovi za novi hiperautomobil stavljeni su na čekanje dok se Porsche usredotočuje na elektrifikaciju svojih modela. Nakon što je Porsche najavio da će ući u Le Mans 2023. godine pojavile su se glasine da će se, nasljednik Porschea 918, hibridizirani trkači automobil uskoro pojaviti u cestovnoj verziji.

Komentari predsjednika uprave Blumea sugeriraju da će Porsche za sada pričekati s nasljednikom 918-ice dok baterijska tehnologija ne bude na razini da novi hiperautomobil može biti potpuno električan.

“Što se tiče nasljednika modela 918, hiperautomobil je uvijek nešto o čemu razmišljamo u Porscheu, ali sljedećih nekoliko godina naša je koncentracija usmjerena na elektrifikaciju naših modela.". „Baterija će biti„ pokretač “sutrašnjice, ali još moramo istražiti ćelije velike snage i velike gustoće.

image
Porsche Vision 918 RS

Uložit ćemo u razvoj ovih ćelija, a kada budemo imali pravu ćeliju za automobil velike snage, onda će doći i hiperautomobil, ali o ovom automobilu ne razmišljam prije druge polovice desetljeća." rekao je Blume.

Porsche istražuje upotrebu silicija, a ne grafita, za anode baterija, što bi, kako kaže, trebalo poboljšati gustoću spremljene energije i smanjiti vrijeme punjenja. Baterije proizvedene ovom tehnologijom bit će izrađene u Europi i u početku rezervirane za automobile koji se natječu u utrkama i vodeće modele visokih performansi, a potencijalno će uključivati i dugo očekivani hiperautomobil.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 20:37