TRAŽI BOGATSTVO

Prodaje se Enzo Fernarda Alonsa: Riječ je o prvom proizvedenom primjerku čuvenog Ferrarija

Veteran Formule 1 Fernando Alonso posjeduje prvi primjerak superautomobila Ferrari Enzo poznat kao ‘Scocca n.1‘

Fernando Alonso i Ferrari Enzo

 Instagram Screenshot

Veteran Formule 1 Fernando Alonso posjeduje Ferrari Enzo s prvom proizvedenom karoserijom, koja je poznata kao "Scocca n.1". Iznimno vozilo prodaje se putem Monaco Car Auctions L’AstaRossa na aukciji 8. lipnja. Procijenjena cijena je preko 5 milijuna eura.

Alonsov Enzo je u klasičnoj boji "Rosso Corsa". Vozilo dolazi s Ferrari Classiche "Crvenom knjigom" koja služi kao potvrda autentičnosti da automobil zadovoljava sve izvorne specifikacije. Također ukazuje da je ovo vozilo "Scocca n.1" (prva karoserija). Brojač kilometara pokazuje 4800 prijeđenih kilometara.

Alonso se utrkivao za momčad Scuderia Ferrari od 2010. do 2014. Proizvođač automobila proizvodio je Enzo od 2002. do 2004. Popis aukcija ne precizira kako je vozač došao do ovog izvanrednog primjerka superautomobila.

Enzo je imao dizajn koji je asocirao na automobil Formule 1. Sadržao je 6,0-litreni atmosferski V12 koji razvija preko 650 KS pri 7800 o/min, isporučivanih putem šestbrzinskog automatiziranog ručnog mjenjača. Ferrari ih je napravio samo 400, a danas vrijede preko milijun eura.

image

Ferrari Enzo

Monaco Car Auctions (Web Screenshot)

Alonso nije jedini F1 vozač koji posjeduje Enzo. Ferrari je izradio poseban primjerak za Michaela Schumachera kao dar. Automobil je imao posebne dodatke kao što su električni podizači prozora, Bose audio sustav, Rosso Scuderia kočione čeljusti i Schumacherov logo na sjedalima i pragovima. Imao je čak i potpis tadašnjeg šefa Luce di Montezemola na haubi.

U vrijeme objave ove priče, Alonso je treći u poretku vozača sezone 2023. s 93 boda, odmah iza Maxa Verstappena i Sergija Pereza.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 19:18