CIJENA, SITNICA

Prodaje se jedan od tri Forda Mustanga Eleanor iz kultnog filma ‘Nestali za 60 sekundi‘

Auto dolazi s originalnim potpisom Carolla Shelbyja na armaturi, a u filmu ga je doista vozio glavni protagonist Nicolas Cage
Mustang Eleanor
 Alain Class Motors

Jedan od omiljenih filmski automobila prema kojem je već izrađeno na stotine replika nedvojbeno jest Ford Mustang Shelby GT500 Fastback 'Eleanor' iz filma "Nestali u 60 sekundi", Blockbustera iz 2000. godine. Međutim ovaj primjerak s fotografija nije još jedna replika već originalni filmski junak.

image
Mustang Eleanor
Alain Class Motors

Za potrebe filma bilo je izrađeno 11 primjeraka Eleanor u radionici Cinema Vehicle Services vlasnika Stevea Stanforda i Chipa Foosea. Pritom su samo tri primjerka bila funkcionalna dok je ostatak "glumio" u sudarima i ostalim scenama u kojima se nije vozilo.
Sada se jedan od ta tri originalna primjerka našao u ponudi trgovca egzotičnim automobilima Al Ain Class Motors iz Emirata.
Detalja o automobilu na stranici nema mnogo no poznato je da je konkretni primjerak doista vozio Nicolas Cage u filmu, da ima prijeđenih tek 1600 kilometara te da se za njega traži 500.000 dolara.

image
Mustang Eleanor
Alain Class Motors

Podsjetimo, jedan od dva druga primjerka nedavno je prodan na aukciji putem kuće Mecum za 852.500 dolara što ovaj primjerak prema tome čini razmjerno povoljnim.

image
Mustang Eleanor
Alain Class Motors

Usto, dolazi s originalnim potpisom Carolla Shelbyja na suvozačkoj strani kokpita, a Eleanor koji je prodao Mecum s tim se nije mogao pohvaliti. No zato oko pogona nema dvojbi: pokreće ga 5,7-litreni OHV Supercharged V8 stroj s dodanim NOS-om koji postiže 650 KS. Ne sumnjamo da će se naći fanova Eleanor kojima novac nije nikakav problem te da bi ovaj filmski Mustang lako mogao doseći slavu i cijenjenost najpoznatijeg filmskog Mustanga Bullitta...

image
Mustang Eleanor
Alain Class Motors
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. ožujak 2024 18:19