puno mu je trošio

Prodaje se najčudniji Mercedes SL ikad: Vlasnik ga obojao u Barbie boju i ugradio dizelaša od 90 KS

Najčudnije je što je vlasnik za svoj auto već dobio 45 ponuda i da je trenutna cijena već premašila 3000 eura

Mercedes SL 250D

 ebay

Na eBayu ćete pronaći sve što vam je potrebno, kako bi se reklo - od igle do lokomotive. U poplavi jeftine kineske robe tu i tamo se nađe i neki automobil. Ako je riječ o nečem rijetkom najčešće se prodaje putem aukcija jer se vlasnici tako nadaju da će za svoj automobil dobiti više novca nego što on realno vrijedi. Među oglasima na eBayu smo pronašli jedan nevjerojatan Mercedes kojeg je njegov vlasnik "propisno uništio" i nakon toga ponudio na prodaju.

image

Mercedes SL 250D

ebay

Riječ je o zaista neobičnom SL-u kakvog nikada niste mogli kupiti u salonu i kakav sigurno ne postoji nigdje drugdje na svijetu. Da oglas nije popraćen fotografijama mislili bismo da se prodavatelj šali, no sve ovo je očito vrlo realno. A najčudnije od svega je što za automobil ima mnogo zainteresiranih. U vrijeme pisanja ovog članka za SL je sjelo već 45 ponuda, a najviša iznosi 3383 eura.

Automobil je njegov vlasnik nazvao Mercedes 300 SL Diesel 250 D W 129 R Convertible Barbie Vintage 07 Series. Ovaj dio s Barbie u naslovu lako je objasniti kričavo ljubičastom bojom, a 250 D se odnosi na motor koji je ugrađen u automobil. Vlasnik tvrdi da je u SL-a ugradio motor iz Mercedesa 250 TD (W124) iz 1990. godine s 90 KS. Sasvim prikladno za sportski kabriolet koji je u originalu imao motore snage 193 do 525 KS.

image

Mercedes SL 250D

ebay

Auto ima automatski mjenjač, električne podizače prozora, električno pokretana i grijana sjedala, električno pokretan krov i kožu u unutrašnjosti. Vlasnik je u oglasu istaknuo da je motor vrlo štedljiv i neuništiv dizel i to je uglavnom jedino pozitivno što bi se moglo reći iz opisa auta.

Ostale karakteristike koje je vlasnik naveo prilično su zabrinjavajuće. On je naime istaknuo kako automobil nema tehnički pregled te da naknadno ugrađeni motor nije unesen u prometnu dozvolu. Također je naveo da u autu funkcionira sve osim onog najkorisnijeg - klime. Tvrdi i da je lak vrlo dobar, bez ogrebotina i udubljenja, no što to vrijedi s obzirom na boju. U oglasu je navedeno kako je automobil u originalu bio srebrne boje. Vlasnik tvrdi da je automobil vozio zadnjih deset godina.

image

Mercedes SL 250D

ebay

Osim svega nabrojanog valja istaknuti da nigdje u oglasu nije navedeno ni godište ni kilometraža automobila. Ovaj model SL-a se proizvodio između 1989. i 2002. godine, a na ploči s instrumentima stoji 174.026 km što je teško za povjerovati. Nakon svega ovoga je naprosto nevjerojatno da za automobil ima toliko zainteresiranih, no ukusi i preferencije se očito razlikuju. Ako se i vama svidio ovaj unikatni Mercedes požurite jer aukcija traje još pet dana. A realno, manje od 4000 eura za nešto što nema nitko drugi na svijetu i nije neka cijena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. travanj 2024 23:41