NEW YORK, NEW YORK

Prodaje se najskuplji Volvo na svijetu! Cijena iznosi 126 milijuna kuna, ali postoji dobar razlog

Zapravo, Volvo se prodaje usput, a pločice koje se nude za enormnu svotu "šuškavih zelembaća" su predmet prodaje
New York New York pločice
 duPont Registry

Volvo V70 iz 1990-ih s fotografija objektivno ne vrijedi više od 2000 dolara, ili kod nas u Hrvatskoj nekih 10 do 15 tisuća kuna ako je u dobrom stanju, ali prodavač koji stari švedski karavan prodaje putem kuće duPont Registry istaknuo je nevjerojatnu cijenu koja ga čini najskupljim Volvom na svijetu.

Naime, prodat će ga kupcu koji mu na račun uplati 20 milijuna dolara ili preračunato 126 milijuna kuna! Razlog: uz auto dolaze i jedinstvene registarske pločice Savezne države New York s natpisom New York!

image
New York New York pločice
duPont Registry

Zapravo, Volvo je ovdje usput, a pločice su prava vrijednost koje bi da netko i plati taj iznos, postale najskuplje registarske pločice na svijetu (plaćene kao tri najskuplje registarske pločice zajedno na aukcijama na Bliskom istoku).

Doduše, New York, New York pločice (baš kao što je nekoć pjevao vječni Frank Sinatra) imaju svoju priču. U vlasništvu su obitelji prodavača od 1970-ih godina i do danas su se premještale s automobila na automobil, već 44 godine.

image
New York New York pločice
duPont Registry

Uglavnom, pretku prodavača se tada posrećilo što ih je uspio nabaviti, jedine u državi New York s natpisom New York. Nitko se prije njega nije sjetio naručiti personalizirane pločice s nazivom države.

New York je prva američka država koja je uvela registarske pločice 1901. godine, ali su se tek od 1977. godine počele nuditi personalizirane pločice s brojevima i slovima, ili kombinaciji po želji, ali samo s do tri slova i do tri broja.

image
New York New York pločice
duPont Registry

"Krajem sedamdesetih, kad sam predložio ocu da naruči takve pločice, znao sam da će jednog dana biti posebno vrijedne", rekao je vlasnik za DuPont Registry.

Dakle, pločice na volvu Volvu jedine su službene registarske pločice "New York, New York" koje se mogu legalno koristiti i ovo je prvi put da su ponuđena nekome izvan obitelji koja ih je izvorno naručila.

image
New York New York pločice
duPont Registry

Jako velikodušno: prodavač je u oglasu ponudio da kupcu plati troškove prijenosa automobila, uvjeren kako postoji i nekoliko imućnih New Yorkera koji bi bili spremni iskrcati taj iznos za pločice kao znak prestiža na automobilu dok se vozi avenijama "Velike jabuke". Živi bili pa vidjeli...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 03:58