ALKOHOL JE ZLO

Prometna nesreća kakva se ne pamti: Pijani vozač VW Tourana zabio se u lovački avion MiG-29!

Inženjer druge eskadrile vojne jedinice vjerojatno je imao zadaću provjeriti nešto na avionu, no pijan se zabio u njega
Sudar auta i aviona
 Rob Lee Twitter

Alkoholizirani vozači svakodnevno, nažalost, uzrokuju mnoštvo prometnih nesreća diljem svijeta, ali rijetko je koji do sada sudjelovao u prometnoj nesreći s lovačkim avionom, u ovom slučaju, MIG-om-29.

Incident se dogodio u Vasilkivu, u blizini ukrajinskog glavnog grada Kijeva, piše lokalni Obozrevatel, kada se inženjer druge eskadrile vojne jedinice kojem se navode samo inicijali u alkoholiziranom stanju u VW Touranu zabio u lovački avion.

Detalji su magloviti, čini se da je u blizini zrakoplovna baza, ali nije jasno gdje se točno dogodio incident. Pijani inženjer navodno nije očekivao letjelicu na dijelu uzletišta na kojem se nalazila, pa je naletio na nju velikom brzinom.

image
Sudar auta i aviona
Rob Lee Twitter

Kao rezultat strahovitog udara avion se zapalio, što su brzo lokalizirali i ugasili vatrogasci. Nesreća je prouzročila veliku štetu na zrakoplovnom motoru i ostalim dijelovima MIG-a 29. To potkrepljuju fotografije na kojima se vidi spaljen rep, kao i oštećene mlaznice motora.

image
Sudar auta i aviona
Rob LeeTwitter

Touran je također oštećen: cijeli prednji kraj i vjetrobransko staklo su razbijen. Srećom, nitko nije teže ozlijeđen jer je vozač navodno prošao samo s modricama i posjekotinama.

Inženjer se sada suočava s optužbama i čeka ga suđenje te će sigurno imati puno vremena pokušavajući objasniti zašto je bio pijan i kako se zabio u MiG-29.

Iako nema riječi o tome koliku je štetu napravio treba imati na umu da MIG-ovi 29 ovisno i godištu i broju sati "u zraku" stoje od 10 do 20 milijuna dolara, a pritom ukrajinsko zrakoplovstvo raspolaže s tek 24 borbena lovca MIG-29.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 11:46