PRAVA MJERA ILI PRETJERIVANJE?

PRVI TUNING ZA NOVI MEGANE RS: Belgijska tuning kuća povećala snagu 1,8-litrenog četverocilindraša na 320 KS!

 

Prvi primjerci novog Meganea RS polako stižu na prometnice, a belgijska tuning kuća BR-Performance već je odradila prvi tuning za francuski "hot-hatch". Podsjetimo, novi Megane RS ispod poklopca skriva 1,8-litreni četverocilindraš s twin-scroll turbopunjačem koji postiže 280 KS uz 390 Nm okretnog momenta. Optimizacijom motora BR-Performance diže snagu motora na 320 KS uz pozamašnih 447 Nm okretnog momenta. To svrstava ovaj RS bok uz bok s novom Hodnom Civic Type R. Snaga se u ovom slučaju prenosi putem automatskog EDC mjenjača s dvije spojke, no ljubitelji "stare škole" mogu odabrati i ručni mjenjač.

Foto: BR-Performance

Naravno, odmah su se javili i oni koji smatraju da je 320 KS prevelik "zalogaj" za 1,8-litreni turbo motor, no u tuning kući napominju kako je ovdje riječ o "Stage 1" paketu te kako je moguće bez problema i dodatno povećati snagu.
Novi Megane RS kod nas kreće po cijeni od 244.100 kuna, a za ovakav projekt obično treba izdvojiti još par stotina eura. Naravno, u tom slučaju možete se oprostiti od tvorničke garancije, tako da serijskih 280 KS predstavlja razumniju opciju...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 21:05