POLICIJA NA MUKAMA

PUCANJ U PRAZNO: Utukli 1,5 milijuna funti na električare koji nisu sposobni za policijske ophodnje i potjere pa sada vratili dizelaše u službu!

 
 Getty Images

Policija u Velikoj Britaniji odlučila je kupiti 448 primjeraka potpuno električnih automobila, a cilj je bio „pozeleniti” vozni park i koristiti električare za svakodnevna poslove i obavljanje zadataka.

Ipak, čini se kako to i nije bio najpametniji potez, budući da se ispostavilo da spomenuti modeli nisu namijenjeni za obavljanje gore spomenutih zadataka je su – spori!

Točnije, vrijeme koje je potrebno da se napune baterije je predugo kako bi se mogle obavljati klasične policijske dužnosti.

Primjerice, policija je izjavila kako postoji preveliki rizik da će usred potjere automobili ostati bez struje, a iz tog razloga bi svi koji se nalaze u ophodnji trebali imati doseg blizu 100 posto napunjenosti kako bi bili spremni.

To je u praksi naravno prilično teško, posebno kada uzmemo u obzir da punjenje električnog automobila traje puno duže od samog točenja goriva.

Getty Images

Tako se čuvari reda pribojavaju kako će prije kraja smjene ostati bez struje, pa zbog tog tzv. „range anxietyja” jednostavno nije moguće obavljati ovakav posao.

Nadalje, naglašavaju kako električni modeli neće biti isplativi za ovakvu vrstu posla sve dok se ne poveća doseg ovakvih modela.

Osim toga, i maksimalna brzina je problem – jedan od najzastupljenijih električnih modela iz ove kupnje je BMW i3 koji ima maksimalnu brzinu od 200 km/h.

Ako ste ikad gledali policijske potjere u Velikoj Britaniji, onda znate da policija često mora voziti i brže kako bi uhvatila prekršitelje zakona.

Glasnogovornik policije Tim Rogers izjavio je kako je građani ipak ne moraju brinuti o tome hoće li policija doći na hitnu intervenciju, budući da će za takve slučajeve do daljnjega koristiti dizelaše!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 19:23