UTRKA NA 402 METRA

RELIJAŠ PROTIV SPORTSKOG TENKA: nikada ne biste pogodili koji je pobijedio, Ford Focus RS ili Audi SQ7

Ekipa iz Top Geara odlučila je provjeriti kako će izgledati utrka ubrzanja između ova dva potpuno različita automobila. Audi SQ7 ispod poklopca skriva 4,0-litreni V8 TDI motor od 435 KS, dok Focus RS pogoni 2,3-litreni EcoBoost od 350 KS
 Youtube

Top Gear je ovaj tjedan usporedio dva potpuno različita automobila. Odlučili su sportski hot-hatch Focus RS usporediti s masivnim Audijem SQ7. Mi smo imali prilike voziti oba modela i odmah možemo reći da je riječ o dva totalno različita svijeta. No ekipa iz Top Geara upravo je zbog toga odlučila provjeriti kako će izgledati utrka ubrzanja između ova dva automobila. Audi SQ7 ispod poklopca skriva 4,0-litreni V8 TDI motor od 425 KS i čak 900 Nm okretnog momenta koji ovaj masivni SUV do stotke pogoni za 4,8 sekundi (fali mu tek koja stotinka da uđe među 10 najbržih SUV-ova o kojima smo pisali jučer). S druge, Focus RS pogonjen je 2,3-litrenim EcoBoost motorom od 350 KS, a pogon na sve kotače uz opciju "Drift Mode" garantira maksimalnu zabavu u vožnji.

"Na papiru" ovaj dvojac ima slične brojke kada je u pitanju ubrzanje do stotke, no na kraju je ipak jedan model odnio pobjedu unatoč lošijem startu. O kojem modelu je riječ pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:27