IZGLEDA ODLIČNO!

RENDER: američki dizajner pokazao kako bi mogao izgledati VW Arteon Coupe koji bi parirao Audiju A5 Coupe i ostatku premium društva!

 
 Zoki Nanco Behance

Volkswagen Arteon zasad se nudi isključivo kao premium limuzina, a trenutno se testira i tzv. "Shooting Brake" koja bi trebala debitirati dogodine. S druge strane, coupe izvedba zasad nije u planu, što je prava šteta s obzirom na rendere koje je napravio Zoki Nanco na svojim društvenim mrežama. On je naime pokazao kako bi mogao izgledati Volkswagenov adut u verziji sa 2 vrata i dobro poznatim linijama preuzetim sa limuzine.

Foto: Zoki Nanco Behance

Rezultat? Neobična, ali i cool pojava koja bi konkurirala modelima poput Audija A5 Coupe, Mercedesove C-klase Coupe te BMW Seriji 4. Ipak, zbog trendova na tržištu (crossoveri i SUV modeli su glavni predmet potražnje većine kupaca) gotovo je sigurno kako u Volkswagenu neće raditi ovakvo što.

Zoki Nanco Behance

Ipak, veseli vijest kako će Arteon dobiti R verziju koja se trenutno naveliko testira na Ringu. Zasad je u ponudi bio tek R Line uz koji je automobil dobio agresivniji vizualni nastup, a sada bi u nadolazećem R modelu izgled pratile i brutalne performanse. Naime, očekuje se kako će se za pogon brinuti 2,0-litreni turbo motor koji će se ugrađivati i u nadolazeći Golf 8 R, te koji bi prema informacijama koje su već procurile trebao brojati 333 KS. Snaga će se prenositi na sve kotače putem 4Control sustava, a za prijenos će se brinuti dobro poznati DSG mjenjač.

Arteon R se očekuje krajem godine, dok Shooting Brake izvedbu treba očekivati početkom iduće godine. Coupe izvedbu ćete vrlo vjerojatno vidjeti samo na ovim renderima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 18:19