PUCAJU POD PRITISKOM

RIJEŠENA VJEČNA DILEMA KOJI SU NAPLACI ČVRŠĆI - aluminijski ili čelični. Evo kako su se proveli pod pritiskom od 150 tona!

 
 YouTube screenshot

Uskoro će doći vrijeme zamjene zimskih guma ljetnima, a u tom trenutku mnogi imaju dilemu: odabrati čelične naplatke ili nadoplatiti za aluminijske naplatke. Naravno da su aluminijski naplaci atraktivniji, no i čelični naplaci imaju svoje prednosti, prije svega zbog cijene. Osim razlike u izgledu (vjerujemo kako će se mnogi složiti da su aluminijski naplaci atraktivniji), postoje i razlike u čvrstoći i otpornosti na udarce. A ekipa sa YouTube kanala "Hydraulic Press Channel" odlučila je testirati ove dvije vrste naplataka u ekstremnim uvjetima - pod pritiskom od 150 tona! Rezultate pogledajte u videu:

Dakle, aluminijski naplatak očekivano je nešto bolje podnio pritisak, no u jednom trenutku je jednostavno pukao, dok se čelični naplatak ranije krenuo uvijati, no nije bilo pucanja. Dakle, aluminijski naplaci bolje podnose udarce, no kada udarac bude prejak, nema opcija popravka. Pritom treba spomenuti kako postoje različiti aluminijski naplaci. Bitno je odabrati službene naplatke proizvođača ili naplatke koji imaju potrebne certifikate. S druge strane, tržište je puno tzv. "replika" OEM modela koje nerijetko pucaju i stvaraju velike probleme vlasnicima...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. travanj 2024 22:27