SAMO 80 PROIZVEDENIH PRIMJERAKA

RIJETKA ZVJERKA: Mercedes-Benz CLK DTM AMG u kabrio izdanju sa 582 KS uskoro ide na aukciju

Ukupno je proizvedeno samo 80 primjeraka ovog modela, a novog vlasnika tražit će na aukciji u Londonu prvom polovicom rujna
 RM Sotheby's

Iznimno rijedak primjerak Mercedesa CLK DTM AMG Cabriolet sljedeći će se mjesec naći na aukciji u Londonu. Riječ je o posebnoj verziji AMG modela koja je proizvedena u znak proslave odličnih rezultata Mercedesa u DTM prvenstvu. Uz 5,4-litreni V8 motor sa superchargerom koji razvija 582 KS (više nego primjerice aktualni C63 AMG S), ovaj model dobio je niz vizualnih dodataka kojima se ističe u odnosu na klasičnu AMG verziju. Među njima se ističu šira karoserija, veći otvori za zrak, novi naplatci kao i karbonski spojler na stražnjem dijelu.

Foto: RM Sotheby's

Mercedes je u početku odlučio proizvesti 100 primjeraka koji su ekspresno rasprodani, pa je njemački proizvođač odlučio na tržište plasirati dodatnih 80 primjeraka, ovaj put u izdanju bez krova. Upravo je jedan od tih primjeraka model sa slika koji će uskoro tražiti novog kupca. Uz pogon na stražnje kotače i 5G-Tronic automatski mjenjač, ova zvjerka do stotke juri ispod 4 sekunde dok maksimalna brzina iznosi preko 320 km/h. S obzirom na to da je riječ o 10 godina starom modelu, ove brojke su prilično impresivne, a to su prepoznali i vozači Formule 1. Naime, ovu posebnu verziju svojevremeno su vozili primjerice Jenson Button, Mika Hakkinen, Juan Pablo Montoya i Kimi Raikkonen.

Iz aukcijske kuće RM Sotheby's koja je zadužena za prodaju napominju kako ovaj primjerak ima nešto više od 19 tisuća kilometara, a uz to je opremljen mnoštvom opreme od koje ističu ksenon svjetla, navigaciju te Bose glazbeni sustav. Cijena nije objavljena, no sigurni smo kako će potencijalni kupac morati keširati popriličan iznos da bi se našao za upravljačem ovog rijetkog modela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
12. travanj 2024 18:47