PREMIJERA S NOVIM IMENOM U ŽENEVI

RIMAC ODRAĐUJE ZAVRŠNA TESTIRANJA modela C_Two na testnoj stazi Nardo, prve isporuke kupcima krajem godine!

 
 Rimac Automobili

Mate Rimac i njegov tim vrijedno rade na razvoju modela C_Two. Tako je nedavno iz kompanije potvrđeno kako ćemo serijsku verziju električnog hiperautomobila C_Two vidjeti na salonu u Ženevi, a sada su na svojoj Facebook stranici objavili i slike sa službenih testiranja.

Inženjeri i test vozači isprobavali su vozne karakteristike i „usavršavali” sve detalje, a sve je određeno na glasovitoj testnoj stazi Nardo u Italiji.

Foto: Rimac Automobili

Sasvim logična destinacija – budući da je između ostalog stazu Nardo kupio Porsche koji ima vlasnički udio u Rimcu. A završna testiranja odrađuju se prije same svjetske premijere u Ženevi gdje će C_Two dobiti i pravo ime. Naime, naziv C_Two samo je kodno ime, a Rimac će sada morati odlučiti koji naziv će nositi njegov drugi serijski hiperautomobil. Bit će to slatke muke.

Automobil, podsjetimo, pokreću četiri elektromotora ukupne snage 1914 KS, sa čak 2300 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 60 mph (96 km/h) iznosi tek 1,85 sekundi, dok do 300 km/h stiže za samo 11,8 sekundi.

„Testiranja će se nastaviti ovdje ali i diljem svijeta radi preciznog podešavanja svakog aspekta automobila prije prikazivanja serijske verzije i prvih isporuka kupcima krajem 2020. godine”, stoji na Facebook stranici Rimac Automobila.

Sigurni smo kako će na salonu u Ženevi Rimac biti jedna od glavnih zvijezdi i moramo priznati kako se veselimo vidjeti serijski C_Two s novim imenom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 23:23