INITIAL D RESTOMOD

Sajam automobila u Tokiju: Toyota klasičnom AE86 podarila pogon na struju i vodik!

Toyota je na ovogodišnjem Sajmu automobila u Tokiju predstavila ikonski model na pogone budućnosti

Toyota AE86 restomod

 Toyota

Ne postoji Toyota koja je više ikonična od AE86, kojeg je proizvođač na ovogodišnjem Sajmu automobila u Tokiju predstavio u elektrificiranom i vodikovom restomodu.

image

Toyota AE86 restomod

Toyota

Počevši s vodikovim modelom, nazvanim AE86 H2 Concept, ima Toyotin 4A-GEU 1,6-litreni četverocilindrični motor koji je prerađen kako bi sada radio na vodik pohranjen u dva Miraijeva spremnika.

image

Toyota AE86 restomod

Toyota

Toyota nije rekla koliko snage automobil ima, ali napominje da je dobio niz modifikacija, uključujući ugradnju Endlessovih kočnica i 14-inčnih Watanabe naplataka umotanih u Bridgestone Potezna RE71RS F gume. Ugrađene su i Brideove "školjke".

image

Toyota AE86 restomod

Toyota

Tu je i električna verzija, koju Toyota naziva AE86 BEV Concept. Automobil dobiva isti paket baterija kao i one u Priusu PHEV-u i elektromotor iz Tundre HEV-a. Rezultat je potpuno električni AE86 koji isporučuje 91,7 KS (68,4 kW) i 190 Nm okretnog momenta, ali unatoč pogonskom sklopu, tu je i ručni mjenjač sa šest brzina.

image

Toyota AE86 restomod

Toyota

Ovaj koncept također ima koristi od raznih drugih nadogradnji. Među njima su ugradnja Bilstein amortizera, Endless kočnica, Nardi volan, Bride sjedala i Watanabe kotači od 14 inča.

image

Toyota AE86 restomod

Toyota

Čini se da Toyota nema namjeru ponuditi postojećim vlasnicima AE86 opciju da svoja vozila pretvore u EV ili sportski automobil na vodik i jednostavno pokazuje što je moguće sa svoja dva koncepta.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 05:30