Senzori zA BUKU

Serijski Porsche 911 je preglasan za grad, kažu u policiji. Vlasnika je to skupo koštalo

Jedan vozač Porschea 911 u New Yorku shvatio je da je njegov automobil, iako potpuno serijski, preglasan da bi ga vozio u gradu

Porsche 911 Carrera S iz 2010, godine

 Porsche Media

Sve više država uvodi nove zakone vezane uz buku automobila, a sve se češće postavljaju i kamere koje služe za slikanje i kažnjavanje preglasnih automobila. Iako su svi ovi zakoni osmišljeni da se iskrojene automobili i motocikli s modificiranim ispušnim sustavom, sada se čini da su u opasnosti i vozači serijskih automobila. Tako je i jedan vozač Porschea 911 u New Yorku shvatio da je njegov automobil, iako potpuno serijski, jednostavno preglasan da bi ga vozio u gradu.

Prošle godine su u New Yorku postavljene brojne kamere koje mjere buku vozila. Ove su kamere namještene da slikaju automobile koji stvaraju buku razine iznad 85 decibela. Spomenuti vlasnik Porschea 911 Carrera S iz 2010. opremljenog standardnim ispuhom tu je granicu premašio za 5,4 decibela te zbog toga dobio kaznu.

image

Porsche 911 Carrera S iz 2010, godine

Porsche Media

Dotični vozač podijelio je svoje iskustvo s magazinom Road & Track. Priznao je da je vozio brže od ograničenja brzine, putujući brzinom od 35 milja na sat (mph) u zoni od 25 mph (56 km/h u zovi od 40 km/h). Međutim, vozač koji se predstavio kao Jerry inzistira da nije divljao i tjerao auto u visoke okretaje. Za ovaj prekršaj vozač je dobio kaznu od čak 800 eura.

Na videu se može vidjeti vozača kako ubrzava do semafora, što je aktiviralo kameru koja je zabilježila buku od 90,4 decibela. Iako je to trajalo samo dvije sekunde bilo je dovoljno za kaznu.

Ovo nije prvi puta da je neki vozač kažnjen zbog buke serijskog automobila u SAD-u. Prošle godine je u Kaliforniji vlasnik Hyundai Elantre N završio na sudu zbog istog prekršaja iako ni on nije imao modificirani ispušni sustav. Sudeći po svemu automobili i u seriji mogu biti uvelike preglasni, bilo da se radi o potpuno novom modelu ili rabljenom Porscheu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. svibanj 2024 15:06