PRAKTIČNO ILI LUDO?

Sila vam je u vožnji? Nema problema, ovaj SUV ima ugrađen pravi WC, ako baš zatreba

Iako je sve prilično skučeno i klaustrofobično zbog male visine kabine, no “stvar funkcionira”, no "soba” zauzima pola prtljažnika

SUV s VC-om

Kamperi s ugrađenim WC-om nisu ništa novo vrlo su praktični za one koji “svoj posao” žele obavljati u privatnosti dok kampiraju. No ni u najluđim snovima nismo mogli vjerovati da bi se netko mogao sjetiti ugraditi kemijski WC u običan SUV. Ipak, tako nešto se dogodilo. Jedan vlasnik u Indiji je svoj SVU opremio WC-om i da bi ušao u njega uopće ne mora izaći iz kabine automobila.

SUV opremljen “zahodom” osvanuo je na društvenim mrežama ovih dana kad ga je prezentirao indijski automobilski novinar Sarath Saji na YouTubeu. Iako priča Hindi jezikom i ne možemo ga razumjeti, video je jasan i bez teksta.

Ovaj unikatni toalet je dizajnirala tvrtka Ojes Automobiles koja se specijalizirala za izgradnju i preradu kampera. Oni su na stražnjem dijelu kabine Toyote Fortuner izgradili posebnu “sobicu” u koju su smjestili kemijski WC.

Iako je sve prilično slućeno i klaustrofobično zbog male visine kabine, no “stvar funkcionira”. Jedini minus, “soba” zauzima pola prtljažnika te automobil umjesto sedam sjedala sada ima šest. Dobro, zapravo i dalje ima sedam, no na sedmom “toaletnom sjedalu” bi rijetko tko poželio sjedjeti tijekom vožnje.

Skučeni WC ima svoja posebna vrata, a opremljen je i ventilacijom koja, na sreću, neugodne mirise izbacuju iz auta, a ne u kabinu.

Iako izgleda kao ludi i ekscentrični projekt, sve više ljudi u Indiji ugrađuje WC-e u svoje automobile. Posebno se to odnosi ne one koji mnogo putuju zbog toga što su javni WC-i u Indiji u katastrofalnom higijenskom stanju. Epidemija COVID-a posebno je potaknula tu “modu”.

Kemijski vakuumski WC-i mogu se koristiti čak i kad je vozilo u pokretu i konstrukcijski su slični onima koji se ugrađuju u autobuse, vlakove i zrakoplove. Ipak, ne znamo kako bi se korisnik WC-a proveo da ga koristi u vožnji na grbavim i zavojitim cestama u Indiji ili da vozač mora naglo zakočiti. Vjerojatno bi se dogodilo sr**e.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 05:53