enormni trošak

Skriveni troškovi superautomobila: Na ovom samo zamjena guma stoji kao novi Mercedes C-klase!

Za vlasnike ekskluzivnih automobila, održavanje vozila može značiti ulaganje vrijedno novog vozila

McLaren F1

 McLaren

Posjedovanje superautomobila prestiž je koji mnogi entuzijasti automobilizma sanjaju. Bilo da su vam prvi izbor luksuzne marke poput Ferrarija, Aston Martina ili Porschea, razmišljanje o troškovima održavanja rijetko je na prvoj liniji. Međutim, oni koji imaju sreću voziti limitirane modele poput McLarena F1, čija se vrijednost penje na desetke milijuna eura, često se susreću s iznenađujuće visokim troškovima servisiranja.

image

McLaren F1

McLaren

Zamislite samo situaciju gdje samo promjena ulja zahtijeva izdvajanje oko 8000 eura. Ako se to kombinira s neophodnim godišnjim pregledom, troškovi brzo skaču na cifru od 30.000 eura. I dok se možda pitate postoji li nešto skuplje, odgovor je - zamjena guma.

Za ovu "jednostavnu" uslugu, dva puta godišnje, vlasnici ovog superautomobila trebaju izdvojiti oko 50.000 eura.

image

McLaren F1

McLaren

Cijena samo seta specijalnih guma iznosi 6000 eura, no to je tek početak. Montaža novih guma zahtijeva precizno prilagođavanje šasije McLarena F1 kako bi se osiguralo optimalno performanse vozila, uzimajući u obzir ne samo trenutnu neravnotežu guma već i prirodno starenje materijala, piše Auto bild.

Ovaj proces uključuje detaljna testiranja i prilagodbu kočionog sustava novim gumama. Proizvođač insistira na ovim radovima čak i u slučaju potrebe zamjene samo jedne gume, što može nastati zbog defekta.

image

McLaren F1

McLaren

Završetak ove operacije tek je početak, jer vlasnik mora osigurati i trkaću stazu. Na njoj certificirani vozač s osobljem tvrtke provjerava ispravnost vožnje automobila s novim gumama, sve na trošak vlasnika.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 16:10