AUKCIJA

SKUPLJI OD DUCATIJA: Keširao 50 tisuća dolara za moped iz filma Glup i gluplji!

 
 eBay

U posljednje vrijeme na aukcijama se može naći mnoštvo prijevoznih sredstava koje su zvijezde koristile u privatnom životu ali i u filmovima. Tako smo pisali o Dodgeu Chargeru Brucea Willisa kao i Astonu Martinu Daniela Craiga koji traže nove vlasnike, a prošli tjedan na eBayu je osvanuo neksvakidašnji oglas. Na aukciji (eBay aukcija) je ponuđen moped na kojem su se Jim Carrey i Jeff Daniels vozili u filmu "Glup i Gluplji".

Youtube screenshot

Naravno, na eBay aukcijama nikad ne znate što vas čeka jer najčešće nema rezervacijske cijene niti aukcijske kuće koja stoji iza prodaje i koja procjenjuje za koliko bi se predmet mogao prodati, pa sve ovisi o zainteresiranosti potencijalnih internet kupaca. A ovaj moped iz 1994. godine dosadašnjem je vlasniku poklonio Gordie Merrick koji je radio kao koordinator transporta na spomenutom filmu.

eBay

A sada bi mogao požaliti zbog toga, budući da je nakon početne ponude od 8 tisuća dolara vrlo brzo krenulo nadmetanje nekoliko potencijalnih kupaca, pa je dosadašnji vlasnik zadovoljno trljao ruke. Nadmetanje se nastavilo sve do kraja kada je novi vlasnik ponudio čak 50 tisuća dolara koje će morati keširati za svog novog limenog ljubimca. A pritom je dobio originalnu torbu, kacigu i naočale koje su glumci koristili u scenama vožnje ovog motocikla. U svakom slučaju, popriličan iznos za moped, budući da je za dvostruko manji iznos kupac mogao dobiti primjerice Ducatti Diavel ili Kawasaki Ninju H2R.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 00:52