NO LIMITS

SNAŽNIJI OD LAMBORGHINIJA URUSA Tuner ABT je za Audijev SUV RS Q8 ponudio povećanje snage na 700 KS i 880 Nm okretnog momenta!

 
 ABT

Model RS Q8, najsnažniji Audijev SUV predstavljen je prije manje od 2 mjeseca na salonu automobila u Los Angelesu, a sada je došao red na dorađivanje od strane dobro poznate njemačke tuning kuće ABT.

Očekivano, snaga 4,0-litrenog twin-turbo V8 motora koji ima mnogo potencijala povećana je sa serijskih 600 KS uz 800 Nm okretnog momenta na 700 KS i 880 Nm okretnog momenta.

I dok je RS Q8 već dobio naziv „baby Lamborghini Urus” (zbog činjenice da su postavljeni na istu platformu te činjenice kako Lamborghini koristi isti motor, ali s određenim izmjenama), zanimljivo je da nakon dorada u ABT-u RS Q8 broji 50 KS više od talijanskog „brata”!

ABT

Iako brojke još nisu objavljene, sigurno je da će sprint do stotke sada trajati manje od 3,8 sekunde koliko treba serijskoj izvedbi. Maksimalna brzina uz Dynamic paket iznosi 305 km/h, što je impresivno za SUV poput ovog.

Od vizualnih dorada zasad se nude samo masivni 23-inčni ABT naplaci, no iz kompanije ističu kako će uskoro ponuditi i ostale komponente za još agresivniji izgled.

Isto vrijedi i za novi RS6 za koji se sada nudi „Stage 1” tuning uz koji snaga raste na iste brojke kao i kod RS Q8, što je očekivano budući da ispod poklopca imaju – iste motore.

I za RS6 se zasad nude novi aluminijski naplaci (moramo priznati kako izgleda odlično u kombinaciji crna-crna).

Mnogi (uključujući i nas) s nestrpljenjem čekaju vizualne dodatke koji bi ove monstrume mogli pretvoriti u još upečatljiviju pojavu na cesti...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:07