GYMKHANA 10

SPEKTAKULARNIH 19 MINUTA: Ken Block u najluđem izdanju dosad - promijenio 5 lokacija i 5 automobila, uključujući 914 KS snažan Ford F-150 iz 1977.

 
 Youtube screenshot

Ken Block poznat je po svojim Gymkhana video serijalima, a sada je došao red na 10. epizodu koja je, barem prema nama ali i prema prvim reakcijama obožavatelja lika i djela Kena Blocka - najluđa dosad! Za početak, snimana je na čak 5 različitih lokacija u 5 različitih automobila! Moramo priznati da smo, nakon gledanja, ostali oduševljeni, a cijeli tim uložio je mnogo truda i vremena kako bi pratiteljima omogućili 19 minuta odlične zabave! Pa, krenimo redom - Ken Block i njegov tim za potrebe snimanja posjetili su Švedsku, Meksiko te tri različita grada u SAD-u.

Youtube screenshot

Priča započinje u Švedskoj gdje na zaleđenom jezeru poznati drifter i reli vozač u Fiesti s 380 KS u svom stilu vozi po boku i zaobilazi prepreke koje mu se nađu na putu. Snjegovići, čovjek koji se kupa u zaleđenom jezeru, paralelno driftanje...sve to vas čeka u prvih nekoliko minuta.

Youtube screenshot

Druga lokacija je Detroit, a glavna zvijezda tog dijela je dobro poznati Hoonicorn Mustang s monstruoznih 1400 KS ispod poklopca motora. Ne moramo ni napominjati kako spomenuti model u kombinaciji s Blockom za upravljačem troši gume - sva sreća da im je Toyo jedan od glavnih sponzora...

Youtube screenshot

Treći dio snimljen je u meksičkom gradu Guanajuato. Mirni šareni gradić probudilo je pucanje iz auspuha i škripa guma Forda Focusa RS RX od 650 KS.

Youtube screenshot

Četvrti dio vjerojatno su mnogi očekivali zbog automobila - sada već "pokojnog" Forda Escorta RS Coswortha iz 1991. godine koji broji 645 KS. Zašto kažemo "pokojnog"? Zato što je automobil nažalost u potpunosti izgorio na reliju nekoliko mjeseci nakon snimanja. Ipak, u videu snimljenom u Los Angelesu možemo ga vidjeti "u punom sjaju", a jedna od najupečatljivijih scena je ona u kojoj drifta bez guma. Doduše, ironično je vidjeti kako iskre frcaju na sve strane kada znate koja je sudbina zadesila ovaj automobil...

Youtube screenshot

Posljednji "čin" desete Gymkhane rezerviran je za posebno uređen Ford F-150 iz 1977. godine. Ispod poklopca ovog monstruma je 3,5-litreni EcoBoost V6 pojačan na 914 KS, a tu silnu snagu prenosi na sve kotače. Video je snimljen na kultnoj cesti Route 66! Nama ne preostaje ništa drugo nego da vam zaželimo ugodno gledanje ovog 19-minutnog spektakla:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. svibanj 2024 14:29