PROIZVEDEN PRIJE SLUŽBENE SURADNJE

SPREMAN ZA AUKCIJU: Rijedak Mercedes 500 TE AMG iz 1979. godine sa 5,0-litrenim V8 motorom od 276 KS traži novog vlasnika!

 
 RM Sotheby's

Aukcijska kuća RM Sotheby's na nadolazećoj aukciji u Essenu (zakazanoj za travanj 2019. godine) između ostalog ponuditi i ovaj rijedak primjerak Mercedesa. Riječ je o Mercedesu iz 1979. godine, službenog imena 500 TE AMG.

RM Sotheby's

Razvijen u doba kada AMG još nije bio službeni tuner za Mercedes, ovaj primjerak ispod poklopca skriva 5,0-litreni V8 motor snage 276 KS.

RM Sotheby's

Gotovo 100 KS više od najsnažnije serijske izvedbe u režiji Mercedesa u to doba, a u prilog potencijalnoj visokoj cijeni ide i činjenica kako su u AMG-u doradili tek nekoliko primjeraka, kakao karavanske tako i limuzinske te coupe verzije.

RM Sotheby's

Osim motora, promjene su prisutne i na karoseriji, pa tako automobil ima drugačije odbojnike i nove naplatke, a u unutrašnjosti se ističu Recaro sjedala.

Kada bi povukli usporedbu s današnjim modelima, mogli bismo reći kako je ovaj model bio poput E-klase AMG S u karavanskom izdanju (ali naravno puno rjeđi). Zanimljiva je i priča ovog konkretnog primjerka. "Otkrio" ga je Henric Niemen, ljubitelj AMG modela iz Kalifornije koji je odmah otkrio da je riječ o posebnom primjerku. Nakon toga automobil je prodan u Švicarsku, a sadašnji vlasnik će ga ponuditi putem spomenute aukcijske kuće RM Sotheby's na Techno-Classici u Essenu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 13:06