EGZOTIKA U VOZNOM PARKU POLICIJE

SPREMAN ZA LOV NA PRIJESTUPNIKE: australska policija nabavila BMW M5 Competition sa 625 KS, a pritom nisu potrošili ni lipe poreznih obveznika!

 
 Victoria Police

U posljednje vrijeme svjedoci smo sve ekskluzivnijih automobila u policijskim flotama diljem svijeta. Uvjerljivo najluđu kolekciju ima policija u Dubaiju gdje nije nikakva rijetkost vidjeti superautomobil u policijskim bojama, a zanimljivo je i u Italiji gdje čuvari reda imaju primjerice Lamborghini Huracan. Na ovom popisu se sada nalazi i australska država Victoria. Oni su naime za hvatanje prijestupnika (ali i za privlačenje novih radnika, odnosno policajaca) nabavili bavarskog jurišnika – BMW M5 i to u Competition izdanju.

Foto: Victoria Police

Ispod poklopca se nalazi 4,4-litreni V8 motor snage 625 KS, a sprint do stotke iznosi tek 3,3 sekunde. Maksimalna brzina? 305 km/h. Čini se kako prijestupnici neće imati prevelike šanse ako im se ovaj model nađe u retrovizoru. Kako su na ovo reagirali porezni obveznici? Jako dobro, budući da uopće nisu sudjelovali u ovoj kupnji. Naime, policija je uspjela postići dogovor s BMW-om koji im je ustupio automobil na 12 mjeseci. Naravno, s tom suradnjom su svi zadovoljni, a izvršni direktor BMW grupe za Australiju izjavio je kako su policajci već bili impresionirani dizelskim modelima 530d koje voze, a ova paprena izvedba samo će dodatno podići ljestvicu.

Naravno, automobil je odmah dobio i prigodne naljepnice koje se vide iz velike daljine, pa ne sumnjamo kako će (pre)brzi vozači redovito usporavati kada se nađu u blizini ovog monstruma koji bi ih bez problema sustigao i „donio” kaznu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 06:22