TUŽNA SUDBINA

Stvarno nikome ne treba? Netko je na parkiralištu ‘zaboravio‘ Lamborghini Huracan Performante

Ovaj se model svojevremeno okitio titulom najbržeg serijskog automobila na Nürburgringu, s vremenom 6:52:01

Huracan Performante

 Instagram supercar.fails

Kad netko ostavi kakav stariji klasični automobil dugo parkiran u garaži donekle je razumljivo: vjerojatno vlasnik mjesecima čeka proljeće kako bi svog ljubimca izveo na vožnju. No, kad jedan gotovo nov Lamborghini Huracán Performante skuplja prašinu tada je to neobičan prizor.

Sudeći prema fotografiji koja je podijeljena na Instagram računu supercar.fails, automobil je vjerojatno parkiran na istom parkirnom mjestu mjesecima.

Oštra sportska karoserija posebne verzije Huracána prekrivena je gustim slojem prašine koja prolazi kroz sve nabore tako da je nemoguće i zaviriti kroz stakla u kabinu.

Crveni bolid s crnim kotačima i inovativnom tehnologijom ALA (Aerodinamica Lamborghini Attiva) razvijenom za visoke brzine s karbonskim elementima prisutnim u stražnjem spojleru, prednjem razdjelniku i difuzoru u međuvremenu je nekome je poslužio i za "crtanje" dok stoji na parkiralištu jedne zgrade u Ottawi u Kanadi.

Inače, model Huracán Performante je predstavljen 2017. godine kao najsportskija i najekstremnija verzija talijanskog sportskog automobila po cijeni od 270.000 eura.

Njegov 5,2-litreni V10 motor isporučuje 640 KS snage i 600 Nm okretnog momenta, a tu su i automatski mjenjač i sustav pogona na sve kotače za nevjerojatne performanse: od 0 do 100 km/h Huracán Performante stiže za 2,9 sekundi i postiže maksimalnih 325 km/h.

Upravo se ovaj model bio svojevremeno okitio titulom najbržeg serijskog automobila na Nürburgringu, s vremenom kruga od 6 minuta i 52.01 sekunde. Kasnije su ga nadmašili Porsche 911 GT2 RS (6:47.3) i Lamborghini Aventador SVJ (6:44.97) pa je zapravo prava šteta da jedan super sportaš sposoban za ovakve dosege ovako tužno samuje mjesecima, ako ne i godinama u nekoj javnoj garaži...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 04:24