NEKONVENCIONALNO

Svaki Porsche traktor posebna je vrsta mehanizacije, no ovog je vlasnik htio posebno istaknuti

Nekonvencionalna mješavina uključuje sve branike, prednja svjetla, branik, poklopac motora i vjetrobransko staklo VW Bube

Beetlefied Porsche traktor

 Catawiki

Svaki traktor marke Porsche posebna je vrsta poljoprivredne mehanizacije, ali ga je vlasnik želio još više istaknuti modificirajući ga s nekoliko dijelova karoserije s originalne VW Bube.

Rečeno je da modificirani traktor kopira Porscheov eksponat iz tog vremena, iako nismo mogli pronaći nikakvu dokumentaciju o takvoj izradi.

Prema oglasu na Catawikiju, ovaj se temelji na Porsche-Diesel Standard 218 iz 1962. i opremljen je četverocilindričnim dizelskim motorom koji proizvodi 25 KS (18,4 kW).

image

Beetlefied Porsche traktor

Catawiki

Nekonvencionalna mješavina uključuje sve branike, prednja svjetla, branik, poklopac motora i vjetrobransko staklo VW Bube.

Čini se da sve dobro paše, iako originalni traktorski poklopac motora viri zajedno s auspuhom. Rep također potječe od Bube, i izgleda stvarno čudno u kombinaciji s masivnim stražnjim kotačima traktora i posebnim nosačima za poljoprivrednu opremu.

image

Beetlefied Porsche traktor

Catawiki

Nismo baš sigurni je li traktor dolazio s klupom za dvoje, ali upravljač nastavlja temu. Dok se čini da je izvedba gotovo besprijekorna i da je traktor prekrasno restauriran, dodatne komponente nisu ispravne za razdoblje, kao što sugeriraju stražnja svjetla i upravljač iz kasnijih modela.

image

Beetlefied Porsche traktor

Catawiki

Vozilo se nalazi u selu Langeveen u Nizozemskoj, a prodaje se na aukciji i procjenjuje se da će ostvariti 45.000 do 49.500 eura (339.000 do 373.000 kuna). Više od 125.000 traktora proizvedeno je između 1956. i 1963. u tvornici Friedrichshafen-Manzell u Njemačkoj od strane tvrtke pod nazivom Porsche-Diesel Motorenbau GmbH.

Ferdinand Porsche je bio prisiljen licencirati dizajn traktora budući da mu nakon Drugog svjetskog rata nije bilo dopušteno proizvoditi takva vozila.

image

Beetlefied Porsche traktor

Catawiki

Porsche nije jedini proizvođač vrhunskih automobila koji ima povijest s poljoprivrednim vozilima, budući da je Lamborghini također proizvodio traktore prije nego što je okušao sreću s raskošnim superautomobilima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
05. ožujak 2024 18:17