NA PRODAJU

Talijanski ‘Bulli‘ za šmekere: Prodaje se rijetki Alfa Romeo Autotutto Minibus iz 1961. godine

Imao je svestranu platformu koja je omogućila mnoštvom različitih konfiguracija karoserije
Alfa Romeo Autotutto
 Gooding & Company

Većina ljudi to ne zna osim vjerojatno najzagriženijih Alfista, ali sredinom 1950-ih Alfa Romeo je u svoju ponudu uveo kombi model nazvan T10 Autotutto. Sada jedan od njih u "top" stanju uskoro kreće na aukciju putem kuće Gooding & Company.

Konkretni Autotutto model serije 2 lakiran je u tamnocrvenu boju nadahnutu Scuderijom, a istaknuti "Scudetto" postavljen je na rešetki hladnjaka motora. Očekuje se da će se postići iznos između 60.000 i 80.000 američkih dolara.

image
Alfa Romeo Autotutto
Gooding & Company

Podsjetimo, Alfa Romeo je 1954. godine zaključio da je pravo vrijeme da u svoju liniju uvede malo komercijalno vozilo i nazvao ga Autotuttu (višenamjensko, slobodan prijevod). Model se gradio u tri serije sve do 1967. godine s neovisnim ovjesom sprijeda i straga i s prednjim pogonom i lako se mogao prilagoditi kombi, kamionet ili minibus izvedbama.

image
Alfa Romeo Autotutto
Gooding & Company

Alfa Romeo Autotutto imao je, dakle, svestranu platformu koja je talijanskom proizvođaču automobila omogućila da ga ponudi s mnoštvom različitih konfiguracija karoserije. Iako se na popisu ne spominju detalji o kilometraži, za ovaj se konkretni primjerak sudeći prema fotografijama očito dobro brinulo u posljednjih 60 godina.

image
Alfa Romeo Autotutto
Gooding & Company

Slična je priča i u kabini. Sprijeda se nalaze ploče s utisnutim pločicama ‘Romeo’, jednostavni volan s tri kraka i kontrolna ploča u krem ​​boji s klasičnim kružnim mjernim uređajima i prekidačima. Autotutto također ima plavu kožu preko sjedala. Drugi i treći red sastoje se od jednostavnih klupa s plavim kožnim i čeličnim naslonima za ruke obojenim u bijelu boju.

image
Alfa Romeo Autotutto
Gooding & Company

Pogon: 1,3-litreni Twin Cam redni 4-cilindraš smanjene snage u odnosu na model Giulietta Berlina, na 35 KS koji je vozio do maksimalnih 100 km/h.

image
Alfa Romeo Autotutto
Gooding & Company

U opisu automobila stoji kako se automobil nalazi u Južnoj Kaliforniji od 2016. godine i da će se prodavati s korisničkim priručnikom, prodajnom brošurom, ljestvama, dizalicom i rezervnom gumom. Također stoji i da "bez obzira planirate li "ukrasti predstavu" u lokalnom kafiću, ili želite u stilu prevoziti osobe ili dijelove za vaš vintage trkači Alfa Romeo, ili ga pak vući na prikolici, ovaj Autotutto zasigurno će donijeti mnogo osmijeha po prijeđenom kilometru."

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:53