KAKAV BOMBON!

Talijanski dizajnerski studio kreirao legendu: Što kažete na render Peglice našeg vremena?

Fiat 126 Vision prvi je projekt suosnivača studija MA-DE Andrea Della Vecchia i njegova pomoćnika Giuseppea Cafarellija
Fiat 126 EV
 MA-DE Studio

Fiat 126 obilježio je jedno razdoblje automobilizma kao tipičan maleni, izdržljivi Fiat, nasljednih kultnog Fiata 500. Diljem svijeta je od predstavljanja na salonu automobila u Torinu 1972. i početka proizvodnje u Italiji, sve do kraja proizvodnje 2000. godine u poljskim pogonima Fiata kao 126p, prodan u 4,673.655 primjeraka, a mi ga pamtimo na našim prostorima kao Fiata "Peglicu".

image
Fiat 126 EV
MA-DE Studio

S obzirom na to da su Talijani 2007. u život vratiti Fiat 500 koji je upravo dobio hibridnu varijantu, ali i potpuno novu električnu verziju, dizajneri iz talijanskog studija MA-DE poigrali su se i pokazali kako bi mogla izgledati električna "Peglica" našeg vremena, kao EV reinkarnacija klasičnog talijanskog gradskog automobila.

image
Fiat 126 EV
MA-DE Studio

Tako je 126 Vision prvi projekt dizajna automobila suosnivača studija Andrea Della Vecchia, koji je koncept napisao zajedno sa svojim pomoćnikom Giuseppeom Cafarellijem.

"Našim 126 Visionom usvojivši novu interpretaciju, odlučili smo sačuvati konturu i neke nepogrešive stilske elemente legendarnog 126, poput krova "zašiljenog" straga i kvadratnih farova kojima dominira linija karaktera koja okružuje vozilo", rekao je Vecchia.

image
Fiat 126 EV
MA-DE Studio

Koncept tako zadržava nepogrešiv oblik izvornika 126, a četvrtasti prednji kraj ima karakterističan poklopac, par LED farova i samo malu rešetku u donjem dijelu branika.

image
Fiat 126 EV
MA-DE Studio

Čist i lijepi dizajn nastavlja se s bočnih strana, gdje ćete pronaći samo kvake na vratima u ravni s karoserijom. Stražnji kraj sadrži par LED stražnjih svjetala i veliko stražnje staklo poput onog na originalnom modelu. Što kažete na ovu ideju i moguću proizvodnju?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 18:22