VIDEO

TOP GEAR ODRADIO UTRKU S UNAPRIJED POZNATIM ISHODOM: Renault Megane RS usporedili s Hyundaijem i30 N i Hondom Civic Type R, evo koji je najbrži!

 
 YouTube screenshot

Još jedan obračun hot-hatch modela je online, ovaj put na YouTube kanalu Top Geara. Ovaj put glavne zvijezde su redom: Hyundai i30 N, Renault Megane RS Cup i Honda Civic Type R. A zašto smo u naslovu napisali da je pobjednik već poznat? Pa, zbog podataka na papiru ali i dosadašnjih testova. Naime, Hyundai i30 N ispod poklopca skriva 275 KS koje izvlači iz 2,0-litrenog motora, Renault Megane RS Cup pogonjen je 1,8-litrenim turbo motorom od 280 KS, dok Honda Civic Type R broji 320 KS što joj daje osjetnu prednost. A kolika je ta prednost pogledajte u videu:

Ono što moramo naglasiti je da Trophy verzija novog Meganea RS stiže na tržište za nekoliko mjeseci (imat će 300 KS) te će imati više šanse. Uz to, obračun po ravnom baš i nema smisla u ovoj klasi automobila gdje se cijeni razinu zabave koju automobil nudi u vožnji kao i vrijeme ostvareno na stazi. Upravo zbog toga nestrpljivo čekamo novi Megane RS Trophy koji će možda pokušati i skinuti Hondin rekord na Ringu u kategoriji automobila s prednjim pogonom. Uz 300 KS, u tome će veliku ulogu imati i 4Control sustav upravljanja svih kotača...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:13