TO BI BILA PRAVA STVAR!

TOYOTA SUPRA UHVAĆENA U MASI M PROTOTIPOVA ISPRED M ODJELA! Stiže li doista paklena izvedba s 500 KS?

 
 Carscoops

S obzirom na broj komentara, „meme-ova” i konstantnih ponavljanja, već i vrapci na grani znaju da nova Toyota Supra ispod poklopca skriva BMW-ov 3,0-litreni redni šesterocilindraš iz modela Z4.

Snaga iznosi 340 KS na papiru, a u stvarnosti je ona vrlo vjerojatno još i veća, u što su se uvjerili britanski novinari (više detalja ovdje).

Naravno, brojni su oni koji smatraju da Supra treba nešto još paprenije i snažnije, a slika koja je sada počela kružiti internetom dodatno će zagolicati maštu.

Naime, nova Toyota Supra uhvaćena je u BMW M testnom centru na Nürburgringu. Pored nje su vidljivi novi M modeli bavarskog proizvođača, uključujući i osvježeni BMW M5 koji ćemo vidjeti uskoro. Supra sa M motorom? Zvuči odlično, ali možda i malo previše optimistično.

Carscoops

Naravno, ovo pitanje već se neko vrijeme proteže s obzirom na sada već dobro poznatu suradnju ova dva proizvođača.

Nedavno je šef BMW M odjela Markus Flasch za Autocar izjavio da je otvoren za ovakve ideje, konkretno na dijeljenje novog twin-turbo 3,0-litrenog rednog šestaka koji će ići u novi M3.

Carscoops

Supra sa više od 500 KS i sa stražnjim pogonom? Zvuči jako dobro! Možda i predobro da bi bilo istinito. No, s obzirom na ove slike, ali i izjave Markusa Flascha, čini se kako nije nemoguće...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. travanj 2024 09:22