PRIJEDLOG ZAKONA

U ovoj zemlji bi pijani vozači koji uzrokuju smrt roditelja djeci morali plaćati alimentaciju

Prijedlog zakona inspirirala je i zagovarala Cecilia Williams. Njezinog sina, snahu i unuka ubio je pijani vozač u travnju 2021.

Vožnja u alkoholiziranom stanju

 Profimedia

Pijani vozači koji uzrokuju smrt roditelja tijekom vožnje u Tennesseeju (SAD) mogli bi u bliskoj budućnosti biti prisiljeni plaćati alimentaciju. Prijedlog zakona je već prošao u Zastupničkom domu, a danas je usvojen na razini Senata. Sada, sve što je još potrebno da postane zakon je potpis guvernera Billa Leeja.

image

Obavijest o vožnji u alkoholiziranom stanju

SecularTimes screenshot

Zakon "zahtijeva da sud izrekne kaznu, u slučaju osude za ubojstvo vozilom i teško ubojstvo vozilom, i kada je preminula žrtva bila roditelj maloljetnog djeteta, optuženiku da isplati odštetu u obliku uzdržavanja za svako od djece žrtve dok svako dijete ne navrši 18 godina i ne završi srednju školu".

image

Prijedlog zakona

Web Screenshot

Kako bi odlučila koliko će točno platiti osuđenik za ubojstvo u vozilu, država će uzeti u obzir više čimbenika, uključujući životni standard na koji je dijete naviklo, kao i financijske potrebe i sredstva djeteta i bilo kojeg preživjelog roditelja ili skrbnika.

Ovom presudom preživjelom roditelju ili skrbniku ne ukida se pravo da podnese građansku tužbu ili dobije presudu protiv osuđenog vozača. Istodobno, ako se donese presuda, ona bi zamijenila i poništila svaku isplatu alimentacije koju je nametnula vlada Tennesseeja.

Prijedlog zakona inspirirala je i zagovarala Cecilia Williams. Njezinog sina, snahu i unuka ubio je pijani vozač u travnju 2021. Govoreći o učinku zakona na osuđene, bila je vrlo jasna. “Oni će se uvijek sjećati, ovo je ono što sam učinio obitelji", rekla je za 9 News ABC.

image

Policija Tennesseeja

Web Screenshot

Zakon je u početku nazvan po najstarijem još živom Cecilijinom unuku, ali sada ima imena dvoje druge djece koja su također izgubila roditelja. Sada je poznat kao "Ethanov, Haileyjev i Bentleyjev zakon".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. srpanj 2022 03:41