FOTO, VIDEO

U ovom čudnom Nissanu 350Z fanatik Ratova zvijezda obilazi dječje bolnice diljem SAD

Premda Nissanov roadster izgleda kao filmski rekvizit, on je zapravo u potpunosti funkcionalan auto
Obi Shawn
 Reddit

Na kalifornijskim cestama voze deseci nesvakidašnjih automobila poznata je stvar, a Nissan 350Z Roadster u vlasništvu glumca Shawna Crosbyja definitivno je jedan od takvih. Zapravo, uvijek se pitamo kako se ovakve prerade uopće mogu registrirati.

image
Obi Shawn
Reddit

Crosbyjeva kreacija na četiri kotača dosad je u par navrata posljednjih godina već nekoliko postala viralni hit na Redditu, a nedavno se pojavila na popularnom "podreditu" Shitty_Car_Mods, osvojivši više od 4000 glasova za. Premda Nissanov roadster izgleda kao filmski rekvizit, on je zapravo u potpunosti funkcionalan auto i vozi kalifornijskim cestama već više od pet godina.

image
Obi Shawn
Reddit

Više o auto možete saznati u intervju koji je Crosby odradio s kanalom HACKADAY na YouTubeu u prosincu 2015.

U isječku vlasnik otkriva da se često oblači u Obi-Wan Kenobi i pojavljuje se u dječjim bolnicama diljem SAD-a, a sam sebi je dao nadimak Obi-Shawn.

Prije je posjedovao Hondu Del Sol s temom Ratova zvijezda, ali zaključio je da mu treba nešto malo novije pa je kupio rabljeni Nissan 350Z Cabriolet s otprilike 60.000 kilometara na satu. S Nissanom je prešao već gotovo 200.000 kilometara.

Ukrašavanje vanjštine njegova modela 350Z inspirirana je vozilima iz Ratova zvijezda. Na stražnjoj kraju tako se nalazi replika R2D2 i set potisnika s umjetnim mlazom.

Ono što je posebno impresivno u vezi s automobilom jest činjenica da je većina njegovih dijelova izrađena od jeftinih, recikliranih materijala koje možete pronaći u svom domu ili u diskontnoj trgovini. Sviđa li vam se konačni izgled?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 23:30