Skriveno blago

U staji pronašli rijetki Ferrari 250 GT iz 1961. godine: Traže za njega 1,19 milijuna eura

Iako će biti potreban kompletan remont i ugađanje, njegov 3.0 V12 motor od 236 KS, originalni iz tvornice, nastavlja raditi

Ferrari 250 GT

 Gullwing Motor Cars

"Barn-findovi" su češći nego što biste mogli očekivati i, koliko god to šokantno bilo, čini se da diljem svijeta postoji mnogo ljudi sa automobilima visoke vrijednosti koji skupljaju prašinu u štalama. Najnoviji primjer je ovaj Ferrari 250 GT, za kojeg traže čak 1,19 milijuna eura.

image

Ferrari 250 GT

Gullwing Motor Cars

I ako mislite da je visoka cijena tražena zbog stanja u kojem se automobil nalazi, to nije razlog, jer se automobil dugo vremena nije micao i stanje je dosta loše.

Međutim, to je prilično poseban 250 model, koji dopušta da se za njega traži toliki iznos.

image

Ferrari 250 GT

Gullwing Motor Cars

Zašto je tako poseban? Za početak, smatra se prvim serijskim kabrioletom u povijesti Ferrarija. Dizajnirao ga je nitko drugi do Pininfarine, i radi se o vrlo ekskluzivnom modelu, kojih je proizvedeno samo 200 primjeraka davne 1961. godine. Ovog je kupio naručitelj iz Milana. Automobil je proveo 10 godina u Italiji, a zatim je prodan i preseljen u SAD, gdje je i do danas.

image

Ferrari 250 GT

Gullwing Motor Cars

Tada je limarija bila u Blu Scuro boji, iako je danas gotovo sva pigmentacija izgubljena, vidi se hrđa, ogrebotine i sl., a unutrašnjost je presvučena Rosso kožom, koja također nije baš u najboljem stanju.

Unatoč svemu, iako će biti potreban kompletan remont i ugađanje, njegov 3.0 V12 motor od 236 KS, originalni iz tvornice, nastavlja raditi. Prodaje ga Gullwing Motor Cars, napominjući da je to "vjerojatno posljednji nerestaurirani primjerak na svijetu".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 11:02