PAMET NA DOPUSTU

Ukrao McLaren od 1,7 milijuna kuna, odvezao se u servis na zamjenu brava, pa se čudio uhićenju

Krađu je prijavio vratar u stambenom naselju kad je primijetio da automobila nema, a znao je da je vlasnik izvan zemlje
McLaren 570S
 Brum City Centre Police Twitter

Sigurno se ne bi ugodno osjećali da vam netko ukrade 1,7 milijuna kuna vrijedan superautomobil McLaren 570S, no sigurno biste odahnuli da vam ga je ukrao ne baš najpametniji kradljivac.

Naime, upravo se to dogodilo u Birminghamu u Velikoj Britaniji, a lopov se nakon "obijanja", u ukradenom autu odvezao direktno u servis kako bi se zamijenile brave.

No, kad nestane kričavo narančasti super auto s gradskih ulica, a na vratima specijalizirane radionice se pojavi upravo takav s obijenim bravama i s osobom za volanom koja tvrdi da je automobil njegov, ne treba biti Sherlock Holmes kako biste shvatili da laže.

Teže je zapravo shvatiti da netko ukrade automobil, odveze ga na izmjenu brava te potom ode kući spavati. Upravo tamo je lopova policija i uhvatila.

Krađu je prethodno prijavio vratar u stambenom naselju kad je primijetio da automobila nema, a znao je da je vlasnik izvan zemlje. Iz servisu su pozvali policiju, a 31-godišnji osumnjičenik je potom uhićen zbog lažnog predstavljanja i krađe motornog vozila, javili su iz policije West Midlandsa.

"Osumnjičenika smo jutros pronašli na adresi gdje stanuje i uhićen je," rekla je Aisha Parveen iz policije.

Inače, model 570S pokreće središnje smješten 3.8 V8 twin-turbo motorom od 570 KS. Ubrzanje do 100 km/h iz stajanja protječe za strelovitih 2,9 sekundi dok najveća brzina iznosi 328 km/h...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 20:52