POTJERA U TIJEKU

Ukrao novi Ferrari 812 GTS od 800 KS pa ga slupao: Potraga za počiniteljem u tijeku

V12 s otvorenim krovom od oko 800 KS ostavljen je uz rub ceste u Yorku s velikim oštećenjem prednjeg dijela

Ferrari 812 GTS

 Web Screenshot

Policija u Yorku (Kanada) traži osobu koja je ovog vikenda ukrao Ferrari 812 GTS iz 2021. s parkirališta, slupao ga pa ga ostavio. V12 Ferrari s otvorenim krovom od oko 800 KS ostavljen je uz rub ceste u Yorku s velikim oštećenjem prednjeg dijela i aktiviranim zračnim jastucima.

812 je ukraden kod Cliff Housea u Cape Neddicku, negdje između subotnje večere i nedjelje ujutro. Kanađanin, vlasnik automobila dao je ključeve posluzi da parkira automobil. Nakon toga, posljednja osoba koja je vidjela 812 u subotu navečer je zaštitar. Istražitelji vjeruju da je netko uzeo ključ iz pretinca s ključevima i odvezao se.

image

Ferrari 812 GTS

Web Screenshot

"Mislim da nemamo mnogo takvih vozila ovdje", rekao je detektiv Yorka Thomas Cryan za Portsmouth Herald. "Pretpostavljam da je netko vidio priliku da se provoza". Automobil je pronađen tek u 5:28 ujutro u nedjelju u blizini raskrižja Route 1 i Mountain Roada u Yorku. Dok se njegov vlasnik u međuvremenu vratio u Kanadu, 812 s oznakom Quebec ostaje u policijskom pritvoru kao dokaz dok ne otkriju tko ga je uzeo.

image

Ferrari 812 GTS

Web Screenshot

Tko god da je ukrao automobil, napravio je jedan veliki kaos. "Vlasnik je rekao da automobil vrijedi više od 700.000 dolara (5,1 milijun kuna), iako ne mogu potvrditi njegovu pravu vrijednost", napisao je Cryan u e-mailu Press-Heraldu. Dok je osnovna cijena za Ferrari 812 GTS u SAD-u oko 400.000 dolara (3 milijuna kuna), policija navodi da je riječ o posebnom modelu.

Bez obzira radi li se o automobilu od 5 ili 3 milijuna kuna, svakako je riječ o posebnom automobilu koji se vjerojatno pronašao u rukama nekoga tko nije bio spreman njime upravljati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:39