CIJENA NEPOZNATA

UNIKAT RAĐEN PO NARUDŽBI: Prodaje se Mercedes 560 TEL, jedinstvena S-klasa u karavanskom izdanju sa 5,6-litrenim V8 motorom!

 
 Stuart Parr Collection

Mercedes svoj vrh ponude - S-klasu - nikad nije nudio u karavanskoj izvedbi. Ipak, određeni kupci ipak su imali tu želju, no ako niste baš Sultan od Bruneja teško da će veliki proizvođač poslušati vaše želje i napraviti vam automobil po mjeri. Ipak, postoje određene kompanije koje ostvaruju posebne želje kupaca s dubokim džepom. A upravo su to napravili u kompaniji Caro International u Hamburgu. Oni su naime odlučili napraviti karavansku izvedbu S-klase i to na temelju modela W126 560 SEL, kojeg su preimenovali u Mercedes 560 TEL (T kao T-Modell, Mercedesova oznaka za karavanske izvedbe).

Foto: Stuart Parr Collection

Stražnji kraj pritom je uređen po uzoru na S124, a cijela konverzija odrađena je sa originalnim Mercedesovim dijelovima. Ispod poklopca se nalazi vrh ponude - 5,6-litreni atmosferski V8 motor snage 279 KS uz 430 Nm okretnog momenta, a snaga se prenosi na stražnje kotače. Pritom je konkretan jedinstveni primjerak dosad prešao 103,000 kilometara, što za model iz 1990. i nije puno.

A tko želi unikatni, luksuzni karavan to sada može i ostvariti, budući da se ovaj model trenutno prodaje i to preko kompanije Suart Parr u New Yorku. Očekivano, cijena nije objavljena budući da je riječ o posebnom projektu u koji je uloženo mnogo truda i novaca. Vjerujemo kako kompanija "opipava" tržište i ponude kupaca te će na temelju toga formirati cijenu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. travanj 2024 14:09