NEMA DALJE

Upoznajte ‘Supernovu‘, jedinstvenu verziju Pagani Huayre Roadster izrađenu po narudžbi

Eksterijer krasi završna obrada od karbonskih vlakana zlatne nijanse "Ora Rosa"
Pagani Huayra BC Roadster ‘Supernova’
 pfaffpaganioftoronto Instagram

Ako imate dovoljno novaca za kupnju nove Pagani Huayre Roadster BC vrijedne 3,5 milijuna dolara, vjerojatno imate dovoljno novaca i za "one-of-a-kind" verziju. Surađujući izravno s izvršnim direktorom Paganija, Horaciom Paganijem, neimenovani kanadski kolekcionar hiper automobila naručio je jedinstvenu verziju BC Roadstera, prikladno ga nazvavši "Supernova".

image
Pagani Huayra BC Roadster ‘Supernova’
pfaffpaganioftoronto Instagram

Pfaff Pagani, sjedište talijanske tvornice superautomobila u Torontu, nedavno je novom vlasniku isporučio naručeni automobil. Iako su objavljene samo tri fotografije Supernove, vidljiva je sličnost sa svim Huayrama napravljenim prije njega.

Eksterijer krasi završna obrada od karbonskih vlakana zlatne nijanse "Ora Rosa", koja, sudeći po fotografijama ukrašava svaki vanjski element automobila. Alu-naplatci brončane boje u kombinaciji s crvenim kočionim čeljustima savršeno se uklapaju uz usijanu vanjštinu.

image
Pagani Huayra BC Roadster ‘Supernova’
pfaffpaganioftoronto Instagram

Ulaskom u kabinu stvari postaju još zanimljivijima. Sjedišta su izrađena suptilnom kombinacijom žutosmeđe kože i tartana, a detalji od karbonskih vlakana i alcantare vidljivi su na središnjoj konzoli, upravljaču i panelima vrata. "Točka na i" stavljena je zlatno-brončanim detaljima na mjeraču brzine čime je unutrašnjost smisleno povezana s vanjštinom.

Još uvijek je nepoznato je li Pagani preradio motor, iako to stvarno nije ni potrebno.Tvorničkog BC Roadstera pokreće 6,0-litreni V12 motor s dva turbopunjača, posuđen od Mercedesovog AMG odsjeka. Sa svojih 810 KS (596 kW) i 1050 Nm okretnog momenta okreće stotku za sulude 3,5 sekunde i ostvaruje maksimalnu brzinu od preko 322 km/h.

image
Pagani Huayra BC Roadster ‘Supernova’
pfaffpaganioftoronto Instagram

Pagani je objavio kako će proizvesti 40 primjeraka hiper automobila diljem svijeta. Kao što je spomenuto, nova Huayra BC Roadster košta 3,5 milijuna dolara, no vlasnik je ovu jedinstvenu verziju svakako platio mnogo više, zbog čega je "Supernova" vjerojatno jedan od najskupljih automobila ikad napravljenih.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. travanj 2024 14:23