BRZ I PRAKTIČAN

URADI SAM PROJEKT: Od svog Golfa IV 1,8T  napravio R32 verziju koju sada pokušava prodati, ali bezuspješno...

 
 Craigslist

Zanimljiv „uradi sam” primjerak Golfa IV R32 pojavio se na američkom oglasniku Craigslist. Vlasnik naime prodaje svoj modificirani Golf kojeg je složio tako da, kako kaže, bude „prikladan za obitelj, a ujedno i brz”. Krenimo redom – vlasnik je oduvijek volio četvrtu generaciju Golfa R32 sa VR6 motorom i 4Motion pogonom na sve kotače. Pritom je u SAD-u prodaji bilo tek 5,000 primjeraka, a svi su imali 3 vrata. Ipak, na slikama možete vidjeti verziju s peterim vratima. Naravno, za to postoji razlog – ovaj automobil je, kako smo i napomenuli, složen od strane svog vlasnika, i to od dva različita modela. Kao podloga je naime poslužio njegov Golf IV 1,8T iz 2001. godine na kojeg su dodani dijelovi sa „donorskog” R32 iz 2004. godine. Promjene su pritom poprilične – kompletno podvozje je promijenjeno kako bi automobil „primio” pogon na sve kotače. U oglasu su priložene i slike radova.

Foto: Craigslist

Što se tiče samog motora iz R32, riječ je o primjerku sa 112 tisuća milja kojem je promijenjeno remenje pa je novi vlasnik miran po tom pitanju. Izmijenjen je i ovjes kako bi se automobil ponašao poput prave sportske verzije. Novi vlasnik ipak će morati provjeriti problem s uljem koje „slini”, priznaje trenutni vlasnik u oglasu. Uz to,na automobilu je potrebno napraviti špur, a uz to radio koji je ugrađen ne radi bez kofa iz Volkswagena kojeg vlasnik nema...

S druge strane, unutrašnjost je u pristojnom stanju za svoje godine, a vozač i suvozač smješteni su u sportska sjedala s originalnog R32 modela.

Da ipak nije riječ o serijskoj izvedbi pokazuje bijela boja koja se na tržištu SAD-a nikad nije nudila, kao i tamni TSW naplaci koji su također naknadno ugrađeni. A sada dolazimo do najzanimljivijeg dijela – cijene. Vlasnik traži 17 tisuća dolara i uz to napominje kako je riječ o spuštenoj cijeni (očito je krenuo s većom cifrom – bezuspješno) koja predstavlja pravu priliku. S obzirom na to da nije riječ o originalu, da će vlasnik vjerojatno morati uložiti kako bi sve bilo u najboljem redu, i da automobil ipak ima 18 godina, riječ je ipak o, po mnogima prevelikoj cifri.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:25