KAMERA SVE SNIMILA

Video: biciklom prvo prošao kroz crveno, potom je vijugao trakama pa se zabio u motociklista. Tko je po vama kriv?

Kamera na kacigi kaciga motociklista zabilježila je njegov "bliski susret" s biciklistom na prometnoj gradskoj ulici
Sudar biciklista i motociklista
 Youtube screenshot

Sudaru u ovom videu snimljenom u Kanadi prethodi dio snimke gdje gledamo situaciju "iz oka" kamere na kacigi motocikliste koji vozi, najvjerojatnije Kawasaki Ninju 250R.

Dok je uz još jednog bikera stajao na semaforu i čekao zeleno svjetlo, pored njih je u punoj brzini projurio biciklist kroz crveno svjetlo. Na idućem semaforu dok mu se motociklist približavao, biciklist je iz desne trake skrenuo u lijevu što je motoristu bio znak da će nastaviti ravno pa je nastavio voziti u desnoj traci. Međutim, biciklist se naglo vratio u desnu traku s idejom da na križanju skrene u desnu ulicu te je došlo do bliskog susreta s motociklistom, pri čemu pada s bicikla.

Dalje nastaje svađa, i dok je motociklist okrivljavao biciklista da ne može voziti po dvije trake kao da je sam na svijetu, te da nije mogao predvidjeti njegovo skretanje iz lijeve trake preko desne da bi napravio veći luk i skrenuo desno, biciklist tvrdi da ga motociklist nikako nije smio pretjecati s desne strane. Tko je po vašem mišljenju u pravu?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 16:09