StoryEditor
PREDNJI POGON

Video: Čak je i VW Golf VIII bolji, BMW Serije 2 Gran Coupe razočarao na testu ‘sjevernog jelena‘

Serija 2 se nije mogla vratiti na početni trak dovoljno brzo nakon skretanja kod izbjegavanja zamišljene prepreke pri 78 km/h
BMW Serije 2 Gran Coupe
 Youtube screenshot

Nakon što se Mercedes CLA nije baš proslavio na tzv. "testu sjevernog jelena", ili standardnom sigurnosnom testu naglog izbjegavanja prepreke na cesti zakretanjem upravljača te povratkom na pravac, zanimalo nas je kakvim će se pokazati glavni suparnik Mercedes Serije 2 Gran Coupe, također s arhitekturom prednjeg pogona.
Za marku koja se reklamira kao sportska, testirani BMW M235i xDrive Gran Coupe nije se iskazao na "testu sjevernog jelena".

Prema testiranju ekipe sa španjolskog portala KM77, premium sportska limuzina nije se mogla vratiti na početni trak dovoljno brzo nakon skretanja kod izbjegavanja zamišljene prepreke pri 78 km/h.

Nagla promjena težišta i standardne gume Bridgestone Turanza T005 svaki su ga put tjerale u stošce svaki put, no snižavanjem brzine na 68 Serija 2 Gran Coupe M235i ostavila je stošce netaknutima, što je slab rezultat.

U stvari, rezuiltat je usporediv s novim Suzukijem Jimnyjem, koji je test uspio završiti istom brzinom bez problema, a riječ je o malom i visokom terencu.
Volkswagen Golf VIII primjerice uspio je izvesti manevar na 69 km/h, dok je spomenuti Mercedes CLA 20 bio još slabiji - manevar je bez problema izveo tek pri 66 km/h.


Čini se da je nova arhitektura s prednjim pogonom koju dijele modeli Serija 1, Serija 2 Gran Coupe, X1 te X2 manje kapacitetna za upravljanje od negdašnje sa stražnjim pogonom te modele čine manje sportskima.
Čak i s brojkama kod konkretnog BMW-a Serije 2 Gran Coupe M235i: 301 KS, 450 Nm koji osiguravaju ubrzanje od 4,6 sekundi do 100 km/h i najveću brzinu od 250 km/h...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2020 20:49