KOJI JE NAJBRŽI

VIDEO: ČETIRI GENERACIJE AUDIJA RS4 NA CRTI! Pogledajte koji je najbrži!

 
 Youtube screenshot

Sportski karavani kombiniraju praktičnost i performanse, a jedna od prvih asocijacija na ovakvu vrstu automobila mnogima su Audijevi modeli RS4 i RS6. Ekipa s YouTube kanala CarWow koja je poanta po brojnim usporedbama ovaj put je odlučila okupiti gotovo sve generacije modela RS4 i napraviti "obiteljski obračun" Audijevih karavana. Pritom treba napomenuti kako najstariji model u usporedbi nije RS4 (već nosi oznaku RS2), no zapravo je po svojoj ideologiji svojevrsni prethodnik modela B5 RS4. U usporedbi nedostaje i B8 RS4 (pretposljednja generacija modela) koji im očito nije bio dostupan u trenutku usporedbe.

No, krenimo sa samim obračunom koji je odrađen na napuštenoj pisti. Snage su obračunali RS2 Avant, B5 RS4, B7 RS4 i B9 RS4. Posljednja generacija ispod poklopca skriva 2,9-litreni V6 twin-turbo TFSI motor od 450 KS uparen s 8-stupanjskom automatikom što ga čini apsolutnim favoritom. Ipak, zanimljivo je vidjeti raznolikost motora koji se nalaze ispod poklopca različitih generacija istog modela. Druga generacija kodnog imena B7 RS4 tako ispod poklopca skriva 4,2-litreni atmosferski V8 motor. S druge strane, za pogon prve generacije B5 RS4 brine se V6 biturbo, dok je RS2 pogonjen 2,2-litrenim benzincem s 5 cilindara snage 315 KS. Kako ta raznolikost izgleda u praksi? Pogledajte video:

Kao što možete vidjeti, novi B9 RS4 "pomeo" je konkurenciju, no zanimljiv je bio obračun za drugo mjesto koje je u prvoj utrci pripalo modelu kodnog imena B5 koji je bio uspješniji od novijeg B7 RS4 (razlog je taj što ipak ima turbopunjače za razliku od atmosferca u B7). U svakom slučaju, zanimljiv obračun, a nas zanima koji od ovih modela po vama ima najveći "cool" faktor?

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 03:02