KULTNI GOLF NA MUCI

Video: Električni VW ID.3 protiv VW Golfa GTI na utrci ubrzanja od 60 metara. Evo koji je brži!

VW Golf GTI pokreće 2,0-litreni turbo benzinac od 245 KS i 370 Nm što mu je trebalo dati prednost u odnosu na ID.3
Utrka ubrzanja
 Youtube screenshot

Prema nekim izvještajima VW već naveliko radi na inačici potpuno električnog ID.3 visokih performansi s R oznakom, no kako se ispostavilo, standardni model nudi više nego dovoljno "sape" za većinu kupaca.

Volkswagen ID.3 pokreće elektromotor smješten na stražnjoj osovini koji isporučuje 204 KS, a unatoč manjoj snazi, u Volkswagenu Španjolska su došli na ideju da naprave utrku ubrzanja između ID.3 i Golfa GTI.

Novi VW Golf GTI pritom pokreće 2,0-litreni turbo punjeni četverocilindraš od 245 KS i 370 Nm što bi mu, na papiru trebalo dati prednost u odnosu na ID.3, ali, kako se pokazalo, potpuno električni VW na utrku nije došao izgubiti.

Kao što možemo vidjeti na usporedbi, trenutno raspoloživi okretni moment ID.3 od 310 Nm omogućuje mu lansiranje brže od Golfa GTI. Okej, treba istaknuti da se dvoboj održao na 60 metara i da se utrka održavala na četvrt milje, Golf GTI bi imao puno veće šanse za pobjedom, no najveći okretni moment dostupan odmah od 0 okretaja kod električnih automobila radi svoje...

Pogledajte video:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. travanj 2024 22:08