VAN PAMETI!

VIDEO: EVO KAKO GOLF II Boba Motoring sa 1233 KS ubrzanjem nadmašuje Bugatti Chiron i Koenigsegg One:1

Prema podacima Boba Motoringa, ubrzanje do stotke iznosi 2,5 sekundi, 200 km/h hvata samo 3,1 sekundu kasnije, a maksimalna brzina iznosi suludih 350 km/h!
 Boba Motoring

Boba Motoring njemačka je tuning kuća poznata po neobičnim projektima. Oni naime uzimaju starije automobile, poput ovog Golfa II prikazanog na video isječku, i pretvaraju ih u istinske "sleepere" koji mogu zapapriti život vlasnicima supersportskih automobila. A upravo je za to sposoban ovaj Golf koji vizualno izgleda poput serijskog modela, ali ispod poklopca se nalazi 2,0-litreni motor snage 1233 KS. Kako bi se postigle ove brojke, osim ogromnog turbo punjača ugrađen je novi mjenjač i pogon na sva četiri kotača, a ukupna težina auta iznosi 1180 kg.

Prema podacima Boba Motoringa, ubrzanje do stotke iznosi 2,5 sekundi, 200 km/h hvata samo 3,1 sekundu kasnije, a maksimalna brzina veća je od 350 km/h! Na utrci ubrzanja 402 metra prelazi za 8,69 sekundi, što ga čini bržim od većine automobila. Tako je na ovom isječku koji je osvanuo na Youtube profilu njemačkog tunera napravljena usporedba s nekim od relevantnih supersportaša današnjice. Za početak, modificirani Golf II brže je došao do 300 km/h od Lamborghinijevih modela Aventadora i Huracana, što je i logično jer ima više nego dvostruko KS, ali ono što fascinira je činjenica da je Golf krenuo tek kada su oba Lamborghinija već bila na 200 km/h, i svejedno je prije postigao brzinu od 300 km/h. Lista modela s kojim je uspoređen i od kojih je bio brži impresivna je. Tu si primjerice Bugatti Chiron koji broji 1500 KS i tunirani Nissan GT-R snage 1600 KS. Pogledajte sami kako to izgleda:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. travanj 2024 22:20