ČUDESNA KREACIJA

Video: Evo kako ide i kako se čuje maleni Fiat 500 s dva motora Suzukija Hayabuse!

Bolid je nizak i širok te iznimno agresivnog nastupa, a ima i divovsko krilo za što bolji "downforce"
Fiat 500 W
 Youtube screenshot

Ugraditi motor iz Suzukija Hayabuse GSX1300R, službeno najbržeg motocikla na svijetu koji postiže 312 km/h u maleni Fiat 500 (konkretno u Puch 500 licencna izvedba Fiata 500 koja se sklapala u Grazu) za utrkivanje nije baš svakidašnji projekt. A tek ako u kultnog talijanskom mališana ugradite dva kako biste dobili V8, još je luđe.

Ako vam to zvuči poznato, možda ste već vidjeli ovu, neki kažu i najbolju kreaciju austrijskog trkača Georga Pachera. Nažalost preminuo je 2014. nakon bolesti, ali posljednja konstrukcija mu je bila upravo ova.

Dobro poznat na austrijskoj Hillclimb sceni, Pacher je godinama modificirao Fiat 500 prije ove konačne verzije. Bolid postiže 300 konjskih snaga pri 11.000 okretaja u minuti, a među ostalim prilagođenim elementima dizajna, Pacher je postigao značajnu uštedu na težini ugradnjom cjevastog okvira.

Bolid je nizak i širok te iznimno agresivnog nastupa, ima i divovsko krilo za što boljki "downforce" i naravno pokreće ga nevjerojatni V8 izveden iz Hayabuse. Iako Pachera više nema, trenutni vlasnik je više nego sretan što vozi ovaj automobil onako kako bi ga se i trebalo voziti.

Prvi dio videa prikazuje ovog monstruma na dyno testu nakon čega ga možete vidjeti na jednom austrijskom hillclimbu. Pojava ovog Fiata 500 (Puch TR5 kako se službeno zove), a posebno zvuk njegova V8 stroja, nešto je doista nesvakidašnje.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 13:04