TO JE DUH!

Video: Godine su samo broj, ovaj 80-godišnji djedica svakodnevno vozi svoj Ferrari F40

Ovaj "djedica" stvarno uživa u vožnji kad putem ručnog mjenjača pusti sirovu snagu na stražnju osovinu Ferrarija F40
Ferrari F40
 Youtube screenshot

Godine su samo broj, kažu. Bitan je duh, bez obzira na godine. Istina, tijelo stari, ali mladenački i pozitivan duh može učiniti čuda vašem umu i tijelu. Zato je svaki put lijepo vidjeti "seniora" koji je mlad duhom i još pritom voli automobile. Ekipa s YouTube kanala Thesupercardriver snimila je prilog o 80-godišnjaku Johnu Cloweru koji gotovo svakodnevno vozi svoj Ferrari F40, čak i po kiši i hladnim danima. A takvih u Engleskoj ne nedostaje...

Riječ je o kultnom superautomobilu s kraja 1980-ih, zapravo jednom od najpoznatijih i najvećih svih vremena koji ima središnje smješten 2,9-litreni turbo V8 motor od 478 KS što je i danas podatak vrijedan divljenja, a ne samo prije 33 godine kad je ovaj tek 1100 kg težak auto predstavljen.

Ovaj "djedica" stvarno uživa u vožnji kad putem ručnog mjenjača pusti sirovu snagu na stražnju osovinu kad se na njegovom licu pojavi široki osmjeh mladića. Možemo samo poželjeti da u toj dobi i mi budemo u stanju upravljati jednom ovakvom jurilicom lišene bilo kakve elektronike za pomoć u vožnji, gdje je sve svedeno samo na nožno za bolje performanse i uživanje u vožnji.

Ali John je puno više od pukog vlasnika F40. Pravi je ljubitelj Ferrarija i do sada je već imao 16 primjeraka raznih modela. U novije vrijeme, kako objašnjava u videu, počeo je sve više cijeniti Lamborghini modele, a njegov sin vozi Murcielago SV. Čini se da se Johnu Aventador jako sviđa, ali nije posebno zadovoljan njegovim dimenzijama - "čini mi se da je preširok i prevelik, " kaže u videu.

Naravno, što je engleski kolekcionar i auto entuzijast superautomobila bez odgovarajućeg McLarena? John također ima 675 LT što je bio prvi automobil u kojem je iskusio "launch control". Uglavnom, pogledajte video i doznajte cijelu priču o ovom nevjerojatno vitalnom 80-godišnjem auto entuzijastu...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 00:33