LUKSUZ IZ KINE

VIDEO: Hongqui H9 kineska je poslovna limuzina koja spaja izgled Rolls-Roycea i Maybacha

 
 Youtube screenhsot

Kineski proizvođal automobila FAQ Hongqui pokazao je svoj novi model H9 kojim će pokušati osvojiti kupce modela poput Audija A8, Mercedesa S-klase i BMW Serije 7.

Limuzina duga gotovo 5,2 metra dizajnirana je, kako kažu iz FAQ Hongquija, njihovim poznatim dizajnerskim smjerom, no mnogi su odmah zapazili sličnosti sa Maybachom i Rolls Royceom. Prije svega, tu je dvobojna karoserija kakvu smo navikli gledati na Maybach modelima, a ako vas masivna prednja maska i svjetla podsjećaju na novi Phantom, to ne treba čuditi, budući da je u dizajnerskom timu i Giles Taylor koji je prije toga radio upravo u britanskoj kompaniji. Ipak, kineski proizvođač ističe kako je dizajn bio spreman i prije Taylorovog dolaska.

Zanimljiv detalj na prednjem dijelu su i povezana LED svjetla - naime, LED traka proteže se preko cijele maske. Tako što dosad smo viđali kao novi trend na stražnjem dijelu, a ostaje za vidjeti hoće li ovakvo dizajnersko rješenje preuzeti i neki europski proizvođači.

Ispod poklopca se nude dvije opcije motorizacije: 2,0-litreni benzinac snage 252 KS uz 380 Nm okretnog momenta, ili snažniji 3,0-litreni V6 motor snage 272 KS uz 400 Nm okretnog momenta koji prema navodima proizvođača do stotke juri za manje od 8 sekundi. Uz to, tu je i "Razina 2,5" poluautonomne vožnje. Sve detalje ove luksuzne kineske limuzine pogledajte u videu:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
07. svibanj 2024 16:40