ZAOKRUŽILI BROJKU?

Video: Ide kao sam vrag - BMW M3 Competition ubrzava od 0 do 100 km/h brže od službenih podataka

Podsjetimo, i "dyno test" je pokazao različite rezultate od službenih za novi BMW M4 Competition
BMW M3 Competition ubrzanje
 Youtube screenshot

Najnovija generacija 'Trojke' iz Bavarskog 'M' odjela ujedno je i jedan od 'najvrućih' automobila ovog trenutka, zbog čega je u posljednje vrijeme podvrgnut različitim vrstama testiranja. Prije par dana, M3 Competitionu izmjereno je ubrzanje od 0 do 100 kilometara na sat u režiji iekipe s Youtube kanala AutoTopNL.

Ubrzanje od 0 do 100 km/h izmjereno je za suludih 3,77 sekundi, nakon čega je M3 Competition uspio odvesti četvrt milje i dosegnuti oznaku od 200 km/h za 11,86 sekundi. Nadalje, maksimalna brzina M3 Competitiona iznosi 290 kilometara na sat, no ona je elektronički ograničena na 250 km/h.

Video pogledajte OVDJE

Da dostigne tu brojku, novom Bavarcu je bila potrebna 21 sekunda, što je jednako dugo koliko Daciji Spring treba da dosegne stotku. BMW M3 Competitiona pokreće 3,0-litreni redni "šestak" s dva turbopunjača koji na cestu isporučuje 510 KS i 650 Nm okretnog momenta.

Prema BMW-u, on službeno može ubrzati od 0 do 100 km/h za 4 sekunde, što je više nego u praksi. Pogledajte videozapis u nastavku. Ovo nije jedini slučaj krivih brojeva za BMW-ove automobile u posljednje vrijeme. Dyno test je pokazao različite rezultate od službenih i za novi M4 Competition o čemu smo već pisali...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. travanj 2024 16:13