BIZARNA ODLUKA

Video: izgradili autocestu oko kuće koju je vlasnica 10 godina odbijala prodati i iseliti

Vlasnica je rekla da je odbila prodati kuću jer joj vlada nikada nije ponudila zamjenu u sličnom području grada
Kuća u Kini
 Youtube screenshot

Izvođač radova na autocesti napravio je nadvožnjake oko kuće jednog tvrdoglavog kineskog vlasnika nakon što se 10 godina odbijao preseliti. Ovo je najnoviji primjer gradnje prometnica "oko kuće" u Kini što smo već imali prilike vidjeti.

Inače, ta se pojava na mandarinskom naziva "Dingzihu" a imenuje situaciju kad vlasnici kuća odbijaju novčanu naknadu i preseljenje u zamjenu za zemljište s kućom kako bi se gradila prometnica.

image
Kuća u Kini
Youtube screenshot

Najnoviji takav bizaran slučaj stiže iz grada Guangzhou, a lokalni mediji izvještavaju o malenoj kućici oko koje su izgrađeni nadvožnjaci s trakama ceste koje vode na novi gradski most Haizhuyong.

Prema reportaži TV stanici Guangdong, jednokatnica od 40 kvadrata ostala je zarobljena usred četiri prometne trake.
Vlasnica imenovana samo kao gospođa Liang rekla je da je odbila prodati kuću jer joj vlada nije ponudila zamjenu u sličnom području grada. Dodala je i da se rado nosi s posljedicama te da joj ne smeta što bilo tko drugi misli.

image
Kuća u Kini
Youtube screenshot

Gradske su vlasti pak priopćile kako je kuća bila predviđena za rušenje još 2010. godine, prenosi Guangzhou Daily kao i da je gospođa Liang jedina osoba iz 47 domaćinstava i sedam tvrtki koja nije prodala i iselila.

Svi ostali su se preselili na druge lokacije što je trajalo do rujna prošle godine i početka završetka pristupne ceste mostu, priopćili su iz Grada i dodali kako je gospođi Liang Vlada nudila nekoliko različitih stanova kao i novac za zemljište i kuću, ali ona ih je svaki put odbila...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
11. ožujak 2024 15:04