WRC

Video: Kad hrabrost nije dovoljna, treba i malo sreće. Pogledajte 7 najboljih ‘spašavanja‘ 2020.!

S devet osvojenih naslova Sébastien Loeb posljednja je osoba od koje biste očekivali da će se naći u problemu
WRC 2020.

Vozači relija doista su nešto posebno. Kao jedan od najvećih reli vozača ikad Colin McRae skovao je frazu "kad posumnjate, samo gas". Vrlo je to jednostavna krilatica, no u svijetu relija ima ​​puno dublji smisao. Jer, trkači se u vožnji bore na makadamskim i asfaltnim cestama u uvjetima od leda, kiše, blata i prašine u suludom lovu na sekunde pa uz svo znanje i vještinu ponekad treba imati i sreće.

Najbolji od najboljih su stručnjaci za izračunavanje rizika, vozeći dovoljno brzo da pobijede na brzincu vozeći ponekad na rubu granice izlijetanja. Međutim da i najbolji griješe pokazuje ovaj video u kojem su sabrana najbolja "spašavanja".

Primjerice, s devet osvojenih WRC prvenstava Sébastien Loeb posljednja je osoba od koje biste očekivali da će se naći u problemu, potpuno u zabludi kako najbolji nikad ne griješe. No na ovogodišnjem brzincu relija Monte Carlo stražnji je kraj njegovog Hyundaija "iscurio" pa se uz malo sreće i pomoći gledatelja vratio na stazu.

Ott Tänak se također našao u problemima na WRC utrci u šumama Estonije, no uspio je smiriti stražnji kraj svog i20 prije nego što je na putu upao među stabla. Svakako, auto je pretrpio štetu, ali s obzirom na neka druga izlijetanja neznatno.

Pogledajte video 7 najboljih "spašavanja" ove sezone:

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 06:39