IMA TEŽU NOGU

Video: Kad je okretni moment od 650 Nm dostupan već od 0 okretaja onda su moguće i nezgode

Električni automobili visokih performansi imaju posebnu ćud na koju je dobro upozoriti one koji ih kupuju zbog prestiža
Porsche Taycan
 Twitter screenshot

Porsche Taycan jedan je od najbržih električnih automobila na tržištu čak i u "slabijoj" izvedbi 4S koja raspolaže sa "samo" 530 konjskih snage i 650 Nm najvećeg okretnog momenta. Do 100 km/h iz stajanja ovaj četverosjed stiže za tek 4 sekunde i nepotrebno je naglašavati kako je riječ o automobilu super sportskih performansi.

A za to valja biti spreman; premda Taycan ima dodatna dvoja vrata za praktičniju uporabu i iskoristivu stražnju klupu i za obiteljske potreba i dalje treba imati na umu kako je riječ o pravoj EV zvijeri. Zašto? Zato što postoje kupci koji si ga mogu priuštiti jer je riječ o "IN" modelu na struju, ali koji nisu spremni za ono što ovaj Porsche nudi.

Upravo je to slučaj s vlasnikom Porschea Taycan iz ovog videa koji se na svoju štetu na pogrešnom mjestu susreo s golemim okretnim momentom koji ovaj "električar" nudi već od 0 okretaja.

Malo više gasa pri usponu do kuće pretvorilo se u paničnu reakciju što je izazvalo snažan odgovor na pritiskanje "akceleratora" pa je sve završilo tako kako je završilo, što možete pogledati u ovom videu.

Možda bi prodavači u salonima super sportskih električnih automobila trebali posvetiti koju dodatnu minutu kupcima s posebnim savjetima - poput, budite nježni na gasu i trenirajte... Podsjetio nas je ovaj video na još jedan u kojem vozač također nije bio "spreman na iznenađenja" električnog Taycana...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 15:50