OTKAZALE KOČNICE

Video kao iz noćne more: Ovako izgleda prevrtanje u Ferrariju 458 snimljeno iz kabine

Teško je procijeniti kako je vozač završio na krovu nakon izlijetanja, no vjerojatno su "pustile" kočnice
Ferrari na Jarami
 Instagram screenshot

Auto entuzijasti obožavaju "track-day" događanja jer tada na trkaćoj stazi imaju izvrsnu priliku iz svojih ljubimaca izvući maksimum, potpuno se posvetiti vožnji i uživati u navalama adrenalina na za to predviđenom mjestu.

Međutim, uvijek postoje rizici kada je riječ o brzoj vožnji. Tako je na Instagram profilu Supercar Failsa osvanula snimka iz kabine prevrtanja Ferrarija 458 koja pokazuje razbijanje Ferrarija 458 nakon što nije uspio svladati zavoj nakon brze ravne dionice na poznatom trkalištu Circuito del Jarama u Španjolskoj.

Premda je staza do 1981. godine ugošćavala i utrke F1, zbog svojih brojnih i uskih zavoja trenutačno je pozornica za moto utrke, ail i i"track-day" događanja.

Snimka iz Ferrarija pokazuje kako automobil izlazi iz posljednjeg zavoja te na ravnom djelu postiže veliku brzinu, da bi došlo do problema na kočenju i loš prolazak prvog zavoja staze.

Teško je procijeniti kako je vozač završio na krovu nakon izlijetanja, no vjerojatno su "pustile" kočnice.

Vozač je tijekom nesretnog događaja uspio izbjeći udaranje u bilo koji drugi automobil, a prije udara u prepreku usporio ga je pješčani dio pored piste. Srećom, u ovom teškom sudaru ni vozač ni suvozač nisu teže ozlijeđeni.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 05:54